短篇sweet故合集

1001 回覆
266 Like 9 Dislike
新年快樂呀樓主
新年快樂
樓豬好on9好cute推!!!!
??
樓豬新年快樂大大力推!!!
新年快樂
樓主新年快樂!!你寫啲故好好睇
新年快樂!多謝支持
2.

第二晚,我又遇到嗰個男仔。

一開始,佢就喺我前面幾步嘅距離。雖然見唔到佢個樣,但睇個背影同跑步嘅姿勢我就知道係佢。

佢今日又係著勁少衫。我低頭望咗望自己加厚嘅T-shirt同長運動褲,忍唔住打咗個冷震。

不過我都冇得觀察個男仔太耐,因為好快佢就拋離咗我,越跑越遠,直到最後我完全睇唔到佢個背影為止。

我喘氣,感覺冷風隨住我急促嘅呼吸源源不絕咁灌入我嘅口鼻。

點解佢可以跑咁快?!我跑咗十分鐘都冇已經覺得自己就嚟死。

隔咗一陣,我意志力仲喺度同自己想停嘅心搏鬥緊。

唔可以停!我一邊喺內心用盡力氣嘶吼,一邊龜速前進。

其實我懷疑啲路人就咁行都快過我⋯⋯

然後我又再離遠見到個男仔。

我估佢已經跑完去盡頭嗰邊,所以調頭跑返嚟。

人哋已經跑完一程,我仲喺半途中苦苦掙扎緊。

五十米⋯⋯二十米⋯⋯十米⋯⋯我哋距離越嚟越近。

喺準備擦肩而過嘅時候,佢睄咗過嚟一眼。

我心中一緊,不自覺咁將自己嘅身體挺直,又忍住喘氣嘅衝動,扮平靜。

直到我哋經過咗大家,我先鬆一口氣。

死啦唔通佢認得我?

諗起自己琴晚喊到好似身處無人之境嘅模樣,我暗暗咬牙。

早知就控制下自己⋯⋯

唔驚嘅,琴晚咁黑,佢應該睇唔到我個樣。啱啱佢應該只係唔覺意咁睄咗睄我啫⋯⋯唔好咁自戀啦趙寶瑤。

接住落嚟嘅路程,我不斷同自己重複呢段說話,提醒自己唔好諗咁多。

不知不覺間,我竟然都跑到咗盡頭。

我驚喜萬分。乜咁快就到喇?!

睇嚟係我頭先諗嘢諗得太入神轉移咗注意力,所以先唔為意。

諗諗吓,我好似又唔覺啱啱跑過嚟有幾辛苦喎。

我靈光一閃。

我已經發現咗跑步唔辛苦嘅秘訣!

就係轉移視線!

我頓時充滿鬥志,開始跑回程。

諗其他嘢⋯⋯諗其他嘢⋯⋯

但一時間我又唔知要諗咩好。

正當我絞盡腦汁思考緊嘅時候,熟悉嘅人影再次向我跑過嚟。

咩料,佢又跑完一程喇?

今次佢經過我嘅時候,又睄咗我一眼。

我好肯定今次唔係咩「不經意」、「唔小心」,佢真係望我!

但我仲未嚟得切仔細探究佢嘅眼神係善意定惡意,佢就經過咗我。

因為佢嗰一眼,我嘅鬥志莫名被激起,雙腳嘅速度不自覺咁加快。

唔可以俾佢越過我!我為咗維護自己莫名其妙嘅尊嚴而下定決心。

我以為我身上會發生熱血漫畫入面描寫嗰種「主角鬥志被激起後,佢體內一股力量突然被激發,令佢意想不到咁贏過咗強大敵人」嘅情節。

殊不知一百米內,我嘅體力就透支。

一陣風掠過,個男仔仍然輕輕鬆鬆咁超過咗我。

我脆弱嘅決心亦隨即被吹散。

我咬牙。

其實我同個男仔三唔識七,佢望我應該都冇乜意思,可能純粹係覺得意外,諗緊點解有人會跑得咁慢。

但呢一刻,佢就係我假想敵。
少頹
樓豬新年快樂
新年快樂
樓豬新年快樂
好好睇呀!而家先追到第八頁
新年快樂
新年快樂慢慢追
大家咁話
睇得太多,youtube成日推薦呢啲片俾我

尤其係有pomodoro timer嘅片,真係幫到我專心,做嘢效率高咗好多
各位新年快樂

Haha 派咗一封開運利是畀你,即拆利是:
https://payme.hsbc/g/bc9c81eb45744a1a97ce010a59685f97
各位新年快樂

Haha 派咗一封開運利是畀你,即拆利是:
https://payme.hsbc/g/bc9c81eb45744a1a97ce010a59685f97

個金額好似隨機得濟
多謝樓豬身體健康 青春常駐
派晒lu
睇到篇文先醒起好耐冇做運動正苦又封尖 跑街又好凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞