為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
講得呢啲多數都無睇過前三集
冇睇1-3集 入去應該會唔知做咩
初頭以為最尾 Neo 同 Trinity 跳落去會用返第二集果個 Kid 嘅方法逃出 Matrix,但點知原來會係個咁嘅方法去出 Matrix
班友開會講果D野都好好笑
我都算係fans 一至三集都睇過幾次 但中段講錫安點個5-10分鐘都訓撚咗
真係有啲悶 同埋係咁返炒啲舊shot炒到有啲反感
無諗過matrix有打鬥都會訓 少少失望 可能無咗家姐係差啲
smith真係好弱 同埋個藍髮妹個樣唔太討好
中後段好無聊
打鬥好普通同無意義
matrix 個故事同新奇野已經俾人解讀再解讀再進化依家呢套完全無新意 same story

但又唔算唔好睇
最尾條女識飛又係jm9?
sorry睇唔明
第一集電梯大堂同bullet time,第二集一打百同公路追車
其實好冇睇?
定係睇唔睇都冇所謂咁
睇完!我只可以套用MJ 在「No Way Home」嘅對白嚟講套戲觀感!

If You Expect Disappointment, Then You Can Never Really Be Disappointed!
要睇前3集先會明 但打鬥場面好弱
今日中午睇咗,個人感覺較fans向,同埋係「講」為主。最後個分析師搞咁多嘢原來都係「跑數」(要生產多啲電)
係咪比較起之前三集
今集唔睇都冇所謂
係咪等Netflix 出都可以
冇睇過1-3?
你問得出即係你本身都唔想睇
same
本身以為個分析師係新嘅 Architect
其實好睇得出導演自己都對於第四集好猶疑,甚至我自己一路睇一路都諗緊第四集嘅出現係好定唔好,但睇到credit mom and dad個句之後我覺得要重新用另一個角度去睇呢一集
超級失望,為拍而拍咁
加插勁多懶好笑諷刺現今文化翻炒、無腦打鬥諸如此類既笑話
NEO戈下跳唔起,全場都笑出聲,我心唸當年既救世界依家要出黎做小丑
呢D懶好笑原素加埋成套戲既氛圍同前三集完全格格不入

MATRIX出色既位係在於佢將哲學要素完美融入劇本之餘又富娛樂性
但係要講既前三集都講足哂,今集都冇咩好大補充
講打鬥d動作仲差左好多,鏡頭fing黎fing去,屌呀
睇完
我覺得呢集係畫蛇添足
打鬥直頭係差,變到同其他動作大片無咩分別
另外一個唔滿意嘅位係smith叫Neo個名叫左幾次都唔係Mr. Anderson
我以為係trainman呀
因為smith知道佢唔再係mr anderson
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞