為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
同spiderman拍埋一齊就出晒事
spiderman見返d舊人係真心有驚喜
前三集翻睇過N次嘅我超失望,睇到想瞓,爛到唔想評。
6 又係超垃圾
故事太九唔搭八
JW d打鬥都好膠喎
d動作生硬到
JW係咁投撻敵人

利申無睇M4
我覺得今集啲劇情導演都暗示晒擺明玩野,佢根本預咗唔係當拍續集,純粹係想反串返要被迫拍第四集個種心情
炒冷飯
冇命題
系列劇情冇推進
但出到嚟又拍得唔差 始終導演出名在世界觀/畫面/場面/風格/動作
娛樂性嚟講係ok
但如果expect呢系列劇情有新發展嘅話 可以唔洗睇
如果情意結/當娛樂片睇 就可以一睇
想像唔到如果成個系列無左Keanu Reeves做主角評價會點
乜鳩都meta
乜都後設 第四牆同觀眾講嘢
好老土, 睇到尷尬
以前未有wifi 個概念啲人咪睇到哇哇聲
勁多fan theory
宜家啲人咪當neo可以wifi無線控制到啲電腦壞機
屌你大撚晒咩咁..
觀眾真係fans嚟, 比錢入嚟聽你抱怨玩膠
咪on9
好撚失望
咁佢真係大撚晒,華納迫佢拍
係出唔齊d舊人姐,如果Morpheus 同smith 係舊人,就算唔改劇情都會好睇好多
設定上講得通嘅
不過我自己鍾意好多野都係機器製造同設計出黎嘅假象出黎等嗰1%都可以控制到
包括所謂救世主先知呢d概念
第6代Neo唯一獨特之處/機器預計唔到嘅位
只係佢對trinity嘅執著
唔係佢真係乜chosen one
幾附合導演諗法
Matrix套戲同呢d concept最後成為commodity或變成更高層次控制手段
當年三部曲成日丁佢
我連續j咗佢2日
還翻兩個半鐘比我
後半pop corn 風
原來係自嘲被迫拍,但係係套戲入面開真名投訴WB都玩得幾大下但要鬥氣都唔洗咁拍呀麻,搞臭成個系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞