為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
超好睇
CLS
一定要睇
鋪緊路架
太弱智,同第一隻lift 口果場完全無得比

Morpheus 重要變左低能仔
可以睇下果啲十分鐘懶人包refresh下
單純係為咗延續 Morpheus 呢個角色
佢會專登穿插返啲舊片嚟提你
根本A.T 力場黎
我今朝9:30睇左

但之前真係唔記得晒劇情要recap下先
fans向, 開頭好多fd訓著左,得我睇得明無訓著到
我反而唔覺得悶(本身晨早起身好眼訓
蜘蛛俠就開頭悶到就訓著
我覺得好睇呀唔悶,問題係佢換左演員唔係fans真係唔記得邊個打邊個,尾段跳法國佬出黎我都諗左震依個乞衣邊個黎

好想有本身既agent smith
真係童年回憶
有少少期望愈大,失望愈大嘅感覺。
本身1-3個劇本已經好完整,而呢一集變相好少為咗賣情懷而出。

當然見返啲角色同對白加插對現實世界嘅反思係抵讚。

新果個個感覺好虛,完全無第二三集果個已經叛逆咗 Matrix 嘅 Smith 嘅感覺,但舊果個 Smith 我都仲停留咗喺佢做魔戒愛隆王果個狀態
但果個法國佬講話有外傳同續集果度笑咗
先唔講套戲,最好睇係啲觀眾睇完個反應
好地地一套有深度既經典電影
變左套派膠TVB式bbq ending
導演好等錢洗
簡直係matrix marvel化
我睇果時隔離有個廢老,基本上瞓咗 7 成嘅時間,之後完場睇完話套戲得打嚟打去,垃圾晒時間
以前3集MATRIX都好有社會性同預視現代社會變化
唔知4重做唔做到
聽到有人講:啲人係咁講講講我心諗:係咪未睇過前三集
我覺得第四集絕對唔係好好,但差又真係講唔上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞