為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
GB我怕中伏, 上次全女班GB真係DLLM
係法國佬黎既, 但好夾硬咁放佢入戲, 其實好多位都好夾硬SELL情懷, 太著績反而令人反感
Dr Strange 2 都爛爛地
wb要個導演要有懷舊
個導演索性玩嘢加晒以前啲人入去
再加埋1-3集啲片入去
都幾正
又自嘲,又串老闆,又串埋短片潮流
地圖炮咁
樓主想問劇情結局
爛到仆街點唔可以數未來戰士456
6先係終極爛片
睇完想打死個寫劇本條友
上面堆負皮友, 有幾多人留意到coffee shop table反射Anderson & Tiffany個樣貌, Neo頭部有兩個插口, 機械人分裂, code實體化

我都懶得回, 動作popcorn片的確係零分, 但以matrix內容系列嚟講我畀8分
marvel片就收皮啦
貓貓可愛
留意到 但以matrix系列黎計都係唔合格
如果當cult片睇 導演有心玩嘢拍爛片串wb
呢套我俾8分
以matrix內容?
你啲內容係咪講緊懷舊完唔知做乜嘅情懷?
擺到明就係炒埋一碟當拍完
1/3時間拍cult串wb, 1/3時間情懷, 1/3時間舖排7代matrix世界轉變, 能源危機(用愛發電), 體制衝突(現實人類和機器各自內部矛盾), 沉迷和覺醒(matrix游戲和AI Morpheus)

其實大家屌嘅係1/3時間sell情懷+商業popcorn
其實佢都講到出口佢係要玩爛
其實睇唔明佢點出
個畫面係無啦啦同部直升機講byebye就出左
最弊佢全部用對白帶過
好低手
論劇本同動作,佢同三近曲係兩個層次嚟
布歐篇好睇喎,但超就
係,漏左Terminator
第二集82997終極加長版已經係完美結局。
其餘好垃圾。
Terminator第二集之後再拍真係只可以拍未來大戰既故仔講John Connor點帶領人類軍戰勝machine。
原本Christian Bale嗰集好有potential 可以拍得好睇。但又冇嗰樣整嗰樣加啲蛇形Terminator、大鐵人Terminator落去,即時膠化左。
Idea 好但拍得差wo
manage 下 expectation 先睇
覺得佢想舊瓶倒新酒入去
我係當佢一套全新作品,無抱住睇matrix嘅心態去睇覺得cult得都ok
d人鬧極都係d咩唔似三部曲,無matrix主旨
比起下下都炒冷飯,我更欣賞用同一個皮但做出其他新嘗試
d人咁鍾意炒冷飯,WB都準備好Batman呢碟冷飯大家食
第三集其實唔差
係選角問題姐
個故事真心唔差起碼埋到尾
第四集做未來時間我都覺得正路但冇咩突破同冇咩亮點
去到五六集真係屌出聲
第五集將John變敵人改歷史想重啟,但條女拍完話唔拍
跟住第六集仲痴線,一黎射死John ,之後吹到幾大幾大,點知原來又係個味野,咁點解唔用返原本設定?(仲要女人話事係咪又女權?)唔係兩個老野頂住套戲應該冇人睇,兩個老野真係好型
其實如果係咁不如唔好用matrix
真係有啲九唔搭八
發左咁耐電會無啦啦冇電講唔過去
講故事收得靚當然係斯路篇收得靚。
悟空一生故事完美終結。
布歐篇如果係由悟飯、比達、杜拉全程主打可能就好睇既。
又要隊返悟空出嚟,完全浪費左斯路篇悟空死亡既震撼。
明明都想隊悟飯出嚟做主角
但讀者唔收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞