為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
點解唔再叫Mr anderson
講真 真係唔好睇 Morpheus好撚尷尬
個藍毛毛果隻做戲方法我最憎 成日用氣講野咁款
啲配樂唔好聽 Neo個力牆成個保護罩咁
ths war is over個靚仔又冇講佢去左邊
連個唔太關事嘅船長都有個孫女啦
以前嘅Niobe見到宜家個廢老實兜巴車死佢
但未來戰士第三集點差都差唔過456
套野真係垃圾再仆街, dllm
始於唔似得第一集咁慢慢鋪排
慢慢滲d咁講Neo係救世主同揾到自己既能力
最後靠Trinity去撻著佢做The One咁
其實點解咁多續作都比人話爛呢
本身個公司係一個原因啦 第二係拍出黎新野又唔覺特別
舊野又拎唔足 兩頭唔到岸

故事上你要救番佢兩個再打埋個boss唔緊要
叫又係咁叫Thomas 以前聽得最多係Mr anderson啦
Morpheus轉人唔緊要啦 做得唔好都唔緊要啦 但連佢個招牌眼鏡都冇埋
成班友又唔覺似著住皮嬲嘅
Free Your Mind果到其實係應該加埋果個小朋友教彎湯匙入去啦
但其實我覺得係咁插啲舊畫面已經出曬事
個鏡點解會變左出入口又冇解釋到
我唔係fans真係會提早走人
好失望, 成套戲得 I still know kung fu. 有得笑下

武打場面唔掂, 特效設計得仲衰過頭三集, 戲唔掂, 劇情食哂屎。 只係利用品牌既價值掠水。 唉⋯⋯
所以唔明點解仲會有人用呢套野有深度黎講呢套野
對比上三套
呢套真係屎黎
但第6集唔知點解影評好過第5
正路第五起碼叫有喺本身個結構度拍

第6集on99話人類犯同樣錯誤
佢嘅所謂深度全部都流於表面
好直白咁講曬出黎 唔似得舊三集要自己諗
文戲多冇所謂呀 但又唔係好睇
我唔係好睇到啲親友死有幾大啟發到佢地兄弟去拍第4集
睇唔明求解
close combat無問題
taken/ 導火綫嗰d都好睇
係好突兀咁轉move嗰下有問題
可能好似你講個動作設計差
因為第六集D人當創新
同埋有兩大元老返黎
但反應兩極,所以都係九唔搭八
第六集係將未成為反抗軍領袖既JOHN殺左,同第五集比,個程度冇咁大影響
所以睇落好少少咁掛?
其實neo 算唔算帶咗帽?
trinity 起matrix 同第二個組織家庭
唔緊要,比數據插入,唔係真嘅
Neo真插過
啱啱睇完 其實又唔算差喎
開頭自嘲拍續集幾過癮
睇得出導演都唔想再翻炒冷飯(講緊你呀JJ Abrams)
智慧合成機器 虛擬粒子顯示 喪屍控制 對Matrix加入新元素算新鮮嘅
我諗期望有matrix 1 2公橋打鬥睇嘅就應該會好失望
相反如果鐘意2 3 講現實世界同Leo Trinity愛情線就會幾接受今集
推薦咁多位失望巴打睇呢個補返數
https://youtu.be/WU0gvPcc3jQ
睇完OK喎
現實世界WFC
就只係想睇網絡世界點樣屈機 有幾型
黑超 黑皮褸 打完先黎著
今集冇屈機畫面 又唔型...
以為睇緊John Wick: The Matrix
好失望,唔好睇,完全無故事性可言,純係sell懷舊,導演對電影業都深灰意冷
你呢個係d marketing account
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞