為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
我都係咁同朋友講
點好睇法
講黎聽下
勁極咪又係靠neo救世
ai 程序真係有分男女咩
睇唔出點樣好啲 只係第6次同前5次唔同咁解
要睇多次先明
個Tim cook 係乜水
好撚垃圾悶到呢
仆你個街, 今集matrix最精彩果d片段係用返第一集果d...
不停播返第一集經典鏡頭
Matrix裡面其中一個program
要跑數製造能量俾機械
發現將Neo同Trinity放到好近又唔俾佢地接觸
可以產生好大能量
理解唔到點解有人會話好睇套野直情係連收貨都稱唔上
代表你睇唔明囉, 當成popcorn片去睇

作為reboot, 我就覺得好睇
Enjoy,咁都收貨,恭喜
same feeling bro just like starwars7
以前係sci fi 呢家已淪為Commercial... 不倫不類dllm
建議淨係重溫1-3 不斷重溫又重溫
然後唔洗入場睇呢套 多鳩餘
除非fans情意結 不過一樣會失望而回
完全無突破性
starwars7起碼嘗試經營一條新嘅story line..雖然寫得唔好睇
但而家matrix4係單純消費情懷
睇返你講, 基本上睇完 諗返出黎好似Neo佢地一場夢咁 only , 同平行時空任佢寫無分別
無咩太深刻既野 無咩deep野
完全同意
睇左, 直情係為拍而拍
matrix最吸引人係有關哲學/宗教/世界觀嘅嘢,而呢套係零繼續消費返舊果啲
唔認同 真係為拍而拍 真正Matrix fan 係當佢神作咁
好多迷思 好多awaken野諗 唔當戲咁睇
但呢家就真係只係戲一套囉 無deep野諗
無哂神秘感之餘 佢試圖解釋個運作又做得麻麻地
搞到不倫不類咁
屌琴日 已經無哂
True True Same Feeling
雖然啲動作場面鳩咗好多, 但故事內容好睇過第3集好多, 唔係鳩打,

回歸內容, 更多係反思所謂嘅選擇是"自由"定"委曲求全", 同時指出家姐舊Morpheus式教條主義、民族主義同英雄主義嘅謬誤同荒誕
因為你哋唔明舊Morpheus式教條主義、民族主義同英雄主義嘅謬誤同荒誕

人類係多樣性, 唔係個個都適合自由
好多無睇前3集亂屌一通,或者睇慣marvel d popcorn movie以為套套都係咁
都唔知拍乜鳩,人設完全冇哂依據,所有人設都好似突然間有突然間又冇,仲要自己抄自己以前啲epic scene冇貨賣就不斷跳返舊作仲要最基本啲Martix超現實科技感造型冇哂
我睇咗十鳩幾次前三集,都覺得好撚亂嚟喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞