為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
咁john wick係咩
Matrix有邊集唔係...
Matrix有邊集唔係黑白女人LGBT...
我開始懷疑呢度有好多人無睇過Matrix 1-3

子彈唔中, 主角爆Seed明明係Matrix特色黎

Matrix個世界不嬲有獨特既物理觀同世界觀
第一集一出已經黑白男女都勁, 女既不嬲都勁

今次直情用對白講出黎咁低莊wor
下。。。

佢個世界觀由第一集都係平等,點解講出嚟就低莊

點解啲人睇戲成日用自己個世界代入電影個世界
Bullet Time Agent Smith咪仲誇
無咩分別,That's Matrix
我普遍見到嘅影評都唔係幾好
自己睇落真係覺得好失望....完全係炒冷飯嘥咗個ip
(雖然一早知三部曲已經好完美..但既然拍得都唔應該係呢種垃圾級數交貨)

戲中都好多位瘋狂串自己做乜拍續集....何必呢??
Rick and morty 有集玩火車都咁樣玩。你地迫宮 所以創作者先交行貨出黎

不過今次比舊幾水入戲院條氣就有d唔順
Mopheus個mindset都上cloud

你又點知依兩個Neo同Trinity version係唔係clone

Machine有哂所有DNA record,連士多啤梨都clone返出嚟
佢嗰個唔係game,而係真係利用Neo嘅memory去改緊matrix嗰code

由matrix 1都講過,只要你插返上去,matrix就抄返哂所有嘢,所以smith知道哂Neo玩法
佢地想要Neo個source code
但失敗左
套戲有講
即係act 1係Matrix (game by Neo)
所以仲有agent
第七代Matrix冇哂agent 只有綠眼上身bot
無 睇完4d 震得滯 出戲
可能dbox會好d
最尾字幕係唔係錯左?
Code 聽錯cloth,中文字幕出左服裝?
其實睇番以前matrix都係靠鏡頭
唔多需角色大運動力
即是好似"東京攻略"梁朝偉, 拍得佢打得好睇.

Matrix好似係荷里活第一套,真正大成本特技動作片
用香港武指.令香港武指衝出國際.
條藍妹好撚出戲
重要無啦啦搞埋啲marvel式幽默
咁就唔使用matrix 嚟講咁複雜啦
你要講依啲咁不如拍套法國大革命
睇得4D既你唔好諗住訓覺
淨係想知有冇明確咁講錫安究竟係現實定虛擬世界?
佢冇咁複雜,只係現實Matrix係電池,Zion係餘下唔係Matrix生活嘅人類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞