為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
隔左一個星期都無,IMDB跌到得番5.8分
好認同格格不入 搞到有少少似睇cult 片咁
但我唔expect 睇matrix 係嚟睇cult 片野
Ching睇黎無乜點接觸milf
我覺得呢d應該係on top嘅加分位
而唔係電影嘅重點
有concept但content垃圾嘅其實無用
其實無衝突
套戲唔一定要垃圾先可以show到個message
佢大可以用好嘅plot去帶出呢個message
有人覺得佢係想玩meta討論matrix in itself喺現實都係種matrix
想玩meta不如去盡d
橫掂佢都唔當呢套完全係續集
唔好套戲後半又想變返近年大franchise拍續集無戲搵戲做咁拍埋d整柒原著設定嘅野
啲flashback真係太多同好差
黎得睇第四集嘅根本唔需要下下回憶
好似睇緊1-3故事解構咁
去到最尾都唔知睇咗乜
打鬥風格無哂, 以為睇緊john wick
感覺純粹係想玩爛matrix個名格硬加哂啲舊角色落去
如果唔當續作不如話1-3全部都係game黎
但今集又要連返去3最後個到
即係1-3嘅故事真係發生過
依個位真係睇唔明
翻睇返Matrix第一集 唔講劇情
動作 光暗 調色 節奏第四集全部差一大截
睇到瞓左
最好笑係最尾睇彩蛋
等左成十分鐘片尾
大家都「屌!」
睇撚完好撚悶
個黑鬼同個前三集大佬都換咗人
打鬥又唔好睇
前三集都唔多槍戰?
拿,唔可以咁講
John wick打鬥好睇好多
我同意你既講法
不過大眾既評價好受主流影響
人話爛就跟著話爛
話無左matrix主旨既人, 十個有九個都講唔出主旨係咩
如果無呢集我又覺得呢種解讀唔差
我唔係太鍾意neo出左matrix仲有超能力呢個設定
算啦咪𠹌再拍
本身無規劃咁去拍遲早變star wars後傳
我無話john wick差
只係無咗Matrix嘅打鬥風格
如果佢用三集黎講自由意志、犧牲、救贖
然後最尾同你講所有野得個桔,個導演呃左你三集
我會話成個matrux系列可以直入垃圾桶
有冇人覺得套野好似低成本制作咁
D道具化妝 衣著 場景好似3,4線制作咁,好求其
明明廿年前123都認真過今集好多
我覺得個導演專登拍到爛出黎
見到觀眾係咁屌應該都係佢預計之內

覺得似cult 片cosplay 咁
其係咪無講過點解smith會唔受analyst 控制?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞