為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
又唔算冷飯
佢仲繼續拍落去
已經唔想睇,留多一秒都嫌晒時間
隔離左右訓晒
D人係咁去廁所,你就知有幾悶
早一日睇spiderman, 第二日睇matrix個反差大到
佢兩兄弟/姐弟/姐妹

https://liff.line.me/1454987169-1WAXAP3K/v2/article/Kg0wvn?utm_source=copyshare

呢度話 Morpheus 死嘅劇情係喺 online game

即係完整劇情係1, 2, animatrix, 3, online, 4咁樣?
新個個有d肥
我唔明trinity做咩突然有超能力
係咪真係有post credit scene? 講咗乜嘢?
琴晚睇夜場太眼瞓,冇等到就走左
上面有人放左出嚟
舊個位太正
當年兩套三部曲都有佢份
魔戒同matrix
3選角失敗之外重有其實係個導演拍得差。
呢個導演拍既戲我自問真係唔識欣賞,冇一套佢拍既我係覺得好睇。
嗰陣有個影迷自己從新剪輯過第三集,有啲白癡位cut左,有啲補返上啲應該有既deleted scene, 有啲位補返背景音樂 (因為拍3個導演啲戲好鍾意乜配樂都唔落)。
成套野即刻好睇好多。個影迷重upload DVD img 俾人BT download燒返碟。再整埋DVD封套insert PDF俾人print埋。
我都有print到

我當時以為係matrix update後既新一代the one (第7代),點知見冇人講依家自我懷疑緊
明明第三集niobi係講,我唔信救世主,但我信個個係你
想問佢改左咩位
咁至少斯路篇劇情真係好睇又多高潮位,而啲新人物叫個同以前故事有啲關連(紅帶軍),唔似咩界王神同魔人全部石頭爆出嚟咁。
其實佢唔想拍大可以唔拍
冇謂要咁樣拍爛個名
睇完覺得冇咩嘢,好難爛過3
經已爛過3
佢唔拍好大機會WB搵其他人拍
似乎導演唔想Matrix俾其他人拍
左膠咩都串下咁囉
應該係animatrix 先 (機械人vs人類既起源+ 3d動畫男女主角用條命將the one/ machines攻打zion既消息傳俾morpheus )

先1>2>3>online game > 4
但唔同打法架喇
以前既功夫大開大合其實望就好好睇但實戰唔實際

今集想做番似john wick/ taken嗰類close combat但無啦啦出番d signature move
例如agent smith連打同neo既出掌
搞到不倫不類唔知發生咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞