為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
應該係我同其他電影溝埋咗
印象中 係講離開地球 還返地球比人類
自己就向太空出發搵新家園

但我唔記得係邊套電影了
使唔使醒粒紅色藥丸你食?
過咗幾日之後 我忽然諗到 當分析師係WB
成套戲就易理解好多
分析師(WB)要跑數發電(搵錢)
於是捉住男女主 困係母體入面(版權係wb手)

分析師(WB)同男主(導演)講母體入面先係真 唔好再懷疑 再自殺(叫導演乖乖地寫續集 唔好成日諗住外面啲花花世界 寫其他劇)

男女主太過接近就會爆發強大力量 但母體承受唔到 要男女主這麼近那麼遠(拍續集肯定好多人想去睇 但可能拍套垃圾比fans屌上天花板)

分析師(WB)話男女主 得返一個係發唔到電(WB覺得原導演再拍 係搵最多錢)

分析師(WB)用殺女主(電影)嚟要脅男主(導演)返去母體發電(拍續集搵錢)

分析師(WB)用返男主嘅代表性子彈時間對付男主(導演拍過1-3神作又如何 WB話要拍就要拍)

分析師(WB)係coffee shop 到情願殺女主 都唔要男女主離開(WB情願玩殘套戲撈一筆就走 都唔會放棄呢隻金蛋)

最尾女主係咁殺分析師(WB)就大家知咩事啦
不過最尾女主都有講分析師(WB)困住佢係個仆街(逼拍續集) 但都要多謝返分析師(WB)
比咗個新機會 (有機會比返個happyend男女主)
俾班bot追緊打呀
舊版見到電話亭但俾特工追打緊都用唔到啦
但用鏡應該快過電話好多
班特工係街度
佢地唔出大廈去廁所揾鏡就走到
而且車入面實有鏡
揸車走不如unplug走仲好
哲理位喺邊
我好堅持等有冇彩蛋 成個場走曬得返我 好彩真係等到 點知唔知想點
neo 同佢條女管埋機械人世界?
第三集一早鋪左後路 果個細路女就好明顯係
求其揾條印度妹帶過扮曬有連接姐,
咁都叫後路就唔駛等到18年後拍啦

你睇下1,2,3相隔幾耐開戲就知啦,仲要套戲對白講到出曬面本身唔想拍焗住聽高層指示拍。
印度妹第三集 就已經出現 而佢第三集根本上冇咩用途 咁點會唔係伏線呢
咁你覺得印度妹喺呢集有咩用途?
舊同學聚舊
根本就只係勁多致敬位炒埋一牒
引fans入場打飛機
真係唔好搞咁多野啦
自嘲係英國文化經常出現
點會唔一定冇續集呢?

反而覺得成套4都係試水溫拍落去
因為佢都係自嘲完後講得少少野
有啟發性

最初華納覺得搵Neo就夠高票房
結果發覺唔夠做,要有埋trinity先得
但兩個一齊結婚生仔又直落Good end
要保持距離先有戲睇,觀眾感情好易控制
將演員困喺十年前既角色
將觀眾困喺十年前既電影系列
結果總有觀眾想留低睇續集
少少hint/伏線

一要用下個腦就hang晒機,成班戰狼都係啱睇冰雕蓮飛機片
從自嘲角度,呢個係其中一個隱喻

不妨試下從LGBT同censorship角度去睇,你就明matrix已經脫離咗再唔係賣cyberpunk
從自嘲角度,呢個係其中一個隱喻

不妨試下從LGBT同censorship角度去睇,你就明matrix已經脫離咗再唔係賣cyberpunk
smith本來個演員唔肯拍定點?
求其搵個人做 真係破壞哂氣氛
就唔到期
大佬你講到發現新大陸咁
差啲以為你有份做導演呀咁都睇到

仲有冇發現到啲乜?
不如講出嚟等大家笑下
套野拍得太爛,已經無人想理佢帶出d 咩
今集無論matrix定機械城市都好似自出自入咁
自嘲唔係問題
但除左自嘲咩都拍唔到出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞