為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
賣情懷, 對整體Matrix世界冇乜拓展, 但亦冇顛覆過往嘅設定, 當俾錢買個BBQ結局
盲撐都唔係咁
又一件無腦自閉仔,返去睇你嘅冰雕蓮啦
咁都要搵鏡火車嗰到都有講過
啲打鬥場面就好似咁
睇到morpheus已經無胃口睇落去
成條街點會冇呀
架車一定有啦
想劇情重新出發都有分高莊低莊,matrix呢d咪超低莊垃圾囉

1)點解trinity無死,neo隻眼好返,因為機器連肉體死亡都重生到,但用左好多資源

1)點解會變到咁既世界觀設定?因為兩批機械人鬥,結果舊果批oracle arch唔見曬,但係又留得返印度女。

成個故事設定為左推翻上一集設定咁樣作落去都on撚膠完全唔撚收貨
先唔講劇情

睇左1個鐘唔夠 從拍攝手法 對白 Loop舊片已經feel到陣爛片味

希望變性人唔好再拍戲
Matrix 新版本咪就因為新政權上位,
新政權咪就係因為識用愛發電先有新版本。

電影有講冇左neo matrix 好快會變番舊版。

所以最後點解識飛,可以話佢係舊版係the one,
新版唔係
第3集結尾 機械都應承咗Neo離開地球

冇講過佢地又唔係外星人,係地球產物
只係講左可以放想離開matrix嘅人走
變左傻仔
岩岩重睇1 真係好撚好睇
What is he doing?

He's beginning to believe
Fantastic beats踢走johnny depp
等睇佢搞衰埋harry potter
導演自己都變咗女人
前作冇睇過 直接睇最新會唔會睇唔明
留意到少少hint/伏線就好似發現新大陸咁
好似前世冇睇過戲咁
冰雕應該啱你睇多啲
以前講究原創
係囉我都記得無講過會走
只係話任人揀生活係matrix定現實
定係有邊個位講過我無為意?
Neo消失個幾十年世界發生乜事真係交代得唔夠
或者應該分成三集,作為新既三部曲
有都冇人再睇啦
有啲悶 無咩突破
係開頭吸引少少
後面悶到差啲瞓著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞