為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
我唔同意你嘅講法

我抱住ign畀4分嘅期望入去

點知我行出嚟想鬧佢畀得太高分
1,2 如果拍到出嚟都幾正
3,4 就之前有講過
唔使錢有人送飛既可以一睇
我覺得可以skip
可能翻煲返123會更值得你用既時間
4 係 added nothing to the series, 可有可無。
已經冇睇走撚左
覺得是撚但了
套戲最重要係講 "命定" 同"自由意志" 唔係二元, 中間係有灰色地帶, 所以 Neo 係遊戲角色, 定係 the One 既 Neo? 後半段打機 feel, 好似法國佬話宜家打機淨係㩒BBBB就得, 同 d 人變炸彈跳樓, 彩蛋又返番去一開頭寫 game, 好有想像空間
顏值擔當
今集連性感元素都無埋 唔敢性感點前衛
一定要其實
佢無點樣再提以前
你講得岩 第一集已經好完美 其他都係為延續而延續 後加黎完個故比鐘意追戲既觀眾
唔知點解會聯想到支那式民主
格黎兩條大陸仔睇到好high
我隔離前後左右都訓晒覺
有呼吸聲
可能我睇2200
carrie anne moss 係咪boobjobed???
有蒼桑感 不過做返自己 自自然然 有真實感都唔係問題
最大問題都係個故仔無深度 唔好話以matrix lv睇
一般戲都有深度 反思位多過佢 可能導演玩野啦
其實後半段好爛 我睇edge of tomorrow , Inception好過
鳩到埋尾咁
Matrix 唔用心睇係好訓既 不嬲發夢咁呢個位佢地都都幾成功保持到
打鬥聲勁大聲
醒一醒再訓
咁應該要講 錫安城D人自願入matrix做電池
仲要日日屌 Io城既人 生活過得唔好
以前個造型太經典
今次唔剃鬍都all back下個頭吖
起碼都應該昆到好多人入埸
呢個look搞到好似奇洛其實唔係好想拍咁
首先套戲真係fans向
唔係真係睇到一頭問號

同埋套戲好似有d乜都想要d
但無一個點係突出

你獨立當佢一套戲比分,還合格
但當係matrix系列就唔合格

其實matrix 3 集但好睇在
NEO點樣係母體入面屈機
同頭文字D 一樣,
第一集睇佢點醒覺同變神
第二集睇佢點屈d 神人
第三集睇佢點樣橫掃現實同母體兩界

而三集入面都帶住好多問題,吊你引定你睇到尾先講答案

今集可謂係乜都無
講NEO reboot再醒覺,但個舖排好無張力
醒覺完都係傻仔一件,全套戲個成長度好低
講講下又要救條女
變switch左主線

睇完原來無野滿足到,個人好空虛
情況等於緣魔返左黎
但係失左憶變左on 9仔
蜘蛛俠無野打咁
呢兩套就真係留返好多想像空間啦
就算係第三集個尾都有好多想像空間
其實一係就唔好拍,要拍就唔好拍呢D商業片出黎
MATRIX唔太適合做商業片
yes, Disney
明明一套勁前衛 啟迪人思維 既都向商業跪低
可能法國佬講既野先係真心話
條女睇到催眠左 辛苦哂 本身想同佢解釋下 但咁垃圾我都係無咩需要幫佢解釋既位
好失望,預左唔會有咩驚爆劇情,以為係睇老Neo由救世主回歸返做一個普通人尋覓幸福,完滿左佢人生再出新人做下一集
而家又要佢復活,又格硬sell新人,後半啲劇情勁隨便,再加埋殖入式說教再拍續集一定唔撚睇
好明顯係反映佢自身
可能下一集就講Neo同Trinity 既後代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞