為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
因為係reboot, 今次4當成轉接和舖排我可以接收, 嚟緊重有隻game應該又會補完唔少

明顯家姐一條友舞唔掂所有野, 啲鏡頭shot好唔掂, 下集要搵阿妹幫手
感覺係公器私用,好似上facebook咁撻哂自己啲價值觀同不滿就算
呀妹都唔想拍
第三集都開始動作慢咗
隻game真係會出?仲以為係demo

唔會出啦
擺明只係UE5同套戲夾埋嘅技術展示嚟
睇完屌咗聲
冇電咪熄緊啲野/種多啲人囉

個時KFC叔叔又話唔care冇左人類發電,其實都冇問題

程式當年仲未識講大話掛。

唯一解釋可能係和平左,當時kfc同Oracle講可以放走想離開matrix嘅「人」(雖然唔知係講緊人類定其他程式) 所以搞到唔夠電?
但呢兩條友唔知係咪俾人收左皮了
唔係The one, 所以廢左

我終於都明點解要留鬚,
佢冇鬚個look好殘
電影有講Oracle收左皮。

KFC冇左唔多信,佢係創造者喎
本身打完菲利悟空變到撒亞人都想完啦
係逼佢繼續畫之嘛
應該咁講
呢套掛住Matrix既名,我自然係用三部曲既印象入去睇
我點會expect我睇左1/3響度睇佢有心玩野自嘲諷刺

再來就係
用同一個皮做出新嘗試
用你batman做例子
Batman & Robin->Dark Knight Trilogy咁就真係新嘗試又成功啦
呢套似係想賣情懷又唔係想擴展又唔係咁
一早講左拍嘅目的係想比番happy ending 兩個主角,
都happy左,咁唔似有下一集。

有都唔敢睇
見到女主角仲係有想扑佢既衝動
唔係Laurence Fishburne嘅Morpheus, 唔係Hugo Wraving 嘅Agent Smith, 唔係青靚白淨嘅Neo, 根本就唔係Matrix, 第3集唔算收得靚但起碼係完滿結局, 自問係Matrix fans我都唔諗住睇第4集,正如龍珠我完全ignore超, 完咗布歐就係結局, 睇埋你哋嘅評價更加覺得決定冇錯鬼佬係咪永遠唔識"畫蛇添足"呢個道理?
知架
個導演都係入面抽鳩WB水
老細要做,你做就做,唔做搵第二個人
乜野情況下第四集一樣會出現
But Reboot sales
sells
好撚垃圾,唯一記憶係集體跳樓
以為結局會講neo傳承力量隱退 ,或者救完世界喺和平既matrix入面做凡人雙宿雙棲,而家唔死仲變多一個超人好唔圓滿
垃圾片, sell經典
問題又番番去頭3集:
力量=bug=要番萬物之源update

唔係會hang機死好多人喎
套野睇到我係咁等佢幾時完, 一上casting即走人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞