為左唔比人劇透已經睇左Matrix 4揮手區

826 回覆
54 Like 26 Dislike
老死咗囉?
話過左六十年
有一點留意吓,一開始Anderson仲係game developer 時,同1-3集係 Matrix 創造出嚟世界唔同,顏色冇signature嘅green tint,咁究竟Anderson 係 the One 定係一個精神分裂嘅傻佬? 而 Anderson 既真身又同第三集嘅 the Architect 咁似樣
我感覺隻顏色係變咗blue tint
or a simulation within a simulation?
有啲Matrix布歐篇或Matrix超咁既feel
Alien 3、4+前傳 衰左
Jurassic Park/World 2345 衰左
Indiana Jones 4 衰左
StarWars 789 衰左
Rambo 5 衰左
Matrix 4 衰左
捉鬼敢死隊 未睇

好驚明年 Topgun2 都係爛
算罷啦 所以有時啲野 真係不在乎長短 勉強無幸福
mi 玩爛左 到玩topgun
而家喺HBOMAX翻煲緊123既4K HDR版
成個氣氛、構圖、鏡頭、燈光都好唔同。
MI幾時爛咗
今次全球票房過唔過到2億
我以為係第一集尾地下鐵果d乞衣黎
一入母體冇咗綠色
一功夫冇咗袁和平指導,啲打鬥變咗好狼狽一啲都唔優美
一臨尾無啦啦變咗World War Z
一個JW髮型好難頂
一個故事根本冇推進到,所有嘢又再loop一次,同StarWars 789一鳩樣
一睇到一半已經想走
一等大家補充
放心新ghostbusters 係幾好嘅作品

Btw爛到屌出聲仲有mib4
好多冇理由嘅覺醒
原來真係
只有will smith做嘅我先當係mib4
嗰套我當係外傳
第2集講既自由意志已經好震撼
究竟我地既意志係我地自己所想 定其實都係編排出黎
即係vm farm
其實最尾咩事neo又飛到?

話得呀婆識飛,最尾又一齊飛

點解個大佬識the world又不死都怕佢地
應該係wb要求要加啲笑位入去
好似avenger入面變唔到hulk咁
於是導演求其格硬加入去咁
我都唔明,Run左幾百年嘅matrix會冇啦啦唔夠電要內戰,就因為番生2個人?
咁多人發緊電,又真係要靠2個發電特別多嘅人run matrix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞