變頻分體冷氣世界大戰 (2)

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
格力剛剛出左新r32 變頻窗口
惠而浦都係格力但仲平
睇價錢再決定轉唔轉
r32 r410 係咪差好大
啲人鍾意慳電呀,2級變做1級能源
有無型號睇下
窗口機黎講格力算唔算係平價版pan記
Gree 格力 GWF09DB
General 珍寶 AKWB9NIC

2部入面啲野一樣/好似

老老實實,潮濕地方pan呢部都係會臭,不如買格力,平千幾蚊
網頁都未更新 有冇型號了解了解
睇上面留言
search呢個no 寫r410 咁奇怪
肚腩巴,想請教一下。四月安左架2匹MSZ-GS18, 呢兩個月都會間中開下來抽下濕,無投訴。

六月開始開咗開多左晚晚都有用,但發覺唔知點解,呢兩日發覺,吹出來既只係少少涼既涼風。

打開過隔塵網睇又唔見有異樣,唔知可以點做?
開幾多度?
有冇溫度計?
試下開到最低最大風high power 啲風會唔會凍?
呢一刻試開16度最大風,放左隻溫度計在出風口吹左10分鐘到,大約23.9度。
有冇開左auto mode?
搵裝機嘅人黎睇啦,有安裝保養架嘛
唔理你先搵三菱電機嘅人睇
收到,謝謝
轉登拎番Manual, 不嬲係用純冷Mode
Ching請問兩部邊部好d?或者有冇其他兩匹分體式推介?

https://www.price.com.hk/product.php?p=500790

https://www.price.com.hk/product.php?p=539460
今日搵咗師傅睇位報價換新分體機,我裝緊大金標準size一匹機,佢話420機裝唔到,要裝返標準size, 攪到我想換三菱GS都唔得,乜真係會裝開大機轉唔到細?

Ps 村屋 用鋁架裝緊外機
雪種喉接駁位唔同,普通機係左上面,420係正面,420機身厚機,可能有特別因素佢唔方便駁喉
多謝肚腩巴解答,想請教普通機冷暖一匹推薦邊部?
🙏
2匹420是咪唔夠力水
臭味係咪新款機通病,個溫度唔夠低就吹臭味出黎
屌 懷疑控制製冷舊野無電,淨係識出風唔識出冷風

明明尋日仲好地地
肚腩巴
我房部大金R32冷暖 型號係fthm25rv1n
開親冷氣或暖氣都好撚臭
臭成分幾鐘d味先散
塵網都洗乾淨晒都係咁
可以點攪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞