變頻分體冷氣世界大戰 (2)

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
望真 D 你個價就真係有 D 誇張喎。
直接搵相熟師父都唔可能呢個數。

一次過裝好多部就有機會。
3500蚊 分體安裝費貴唔貴 熟人介紹
兩匹窗分最好係邊部?選擇唔多
想問下本身用緊P記R410A機,如果換R32既機係咪要換過哂d雪種喉??
唔該巴打,另外想問巴打三部匹半點排
電機MSZ-GS12VF
大金FTHM35RAV1N
P記 CS-RE12UKA
雖然如此,但一般換機嘅時候都會換埋喉
費事等部機有咩問題嗰陣,有位畀人入話係條喉有問題
Yes,That's why 我會話理論上。

我自己應該會係
電機>大金 // P 記。
收到 唔該兩位巴打,咁即係換埋啦比多少少錢
Thanks巴打
想問下三菱重工好唔好

廳:SRK35ZSXHS
2間房:SRK25ZSXHS x2

另外想問有無巴打幫襯過東譽
抽真空姐係點?
變頻點樣用最慳
幾耐關一次?
駁好雪種喉之後,
正常應該係要接駁真空泵,
抽走喉管入面的空氣至接近真空狀態。
抽走空氣的同時,亦會令到喉管內部的水氣完全揮發。

呢個動作,可以確保雪種唔會因為混合了空氣/水份而導致效能下降。

但出面街邊師傅唔少都會 skip 左呢個動作。
巴打我係裝三部的 你依家搞到好撚驚 係人哋介紹嘅師傅 真係驚佢玩嘢呢度加個到加
睇左成兩個禮拜,諗左咁耐終於換左部匹半
三菱電機MSZ-GS12VF
本身想買大金但見好多人話壞電子板
又想買三菱重工但又怕少零件換同MIC
呢部泰國做 又聽過人地話霧峰一向唔錯 所以試試佢

BTW搵師傅裝前真係要問清問楚個價包啲咩
問過好多間好L多野都要加錢(明明有啲野係標準安裝包埋同埋通常要做都要夾硬收你錢樣樣野加加下成幾千蚊)
介玻璃封玻璃,反機費,抽真空,避震膠,做架費,暖氣去水,變頻線,R32雪種危險費,仲有好多不知名既雜費
正常價 不過唔一定係呢個價可以再平 例如個位好好裝 用料少
早幾年裝日立淨冷都係7000幾
問清楚佢包啲咩唔包啲咩咪得
佢另外叫你加啲野又唔係一定要加
洗唔洗搭棚你自己唔知嘅咩
請問東芝機可以嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞