變頻分體冷氣世界大戰 (2)

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
乜原來係咁架
zs有冇得用app控制?我見zsxh好似有,但貴3k
zsx 你要打去問和記有冇賣wifi controller, 台灣就有得買嘅

zs就冇,可以自己買個紅外wifi都有簡單功能
唔該晒你
而家想買部一匹 分體 兩間房仔打通用 巴有冇推薦
請問個wifi controller 知唔知幾錢? 有佢就唔使買個智能紅外線remote
想問下2匹三菱有邊隻係420
屋企只夠位裝420
MSY/Z-GS18VF
想問下srk50re1好唔好?
同埋佢機身係咪特別短
岩岩買左呢部 希望好用 因我係擺窗台位 個冷氣師傅都推薦用呢部 佢話唔好用大金 因為得一年保養 而家我呢度有三年保養 我師傅話都有好多客裝呢部

我唔係呢間買 係咁岩cap圖cap埋人地間店 唔好誤會
大金2匹420冇冷暖機。
呢部多人買應該係因為平同白河馬款3年保,再以為三菱重工好勁
呢部2匹如果地方大啲就可能唔夠凍,百零尺本身地方唔太熱用就唔錯
肚腩巴點睇 FTHM50RAV1N 大金?
同埋用間條箱裝住個冷氣會唔會易壞
肚腩會唔會接job ?想搵你安裝冷氣
好容易會回風不足,想正常運作就唔會咁做
大金你覺得佢係分體一哥,信奉品牌唔嫌貴咪買
呢部玩直吹冇左右swing, 大金最大優點係室外機比較靜
我自己就覺得大金要買就最少要買ftxm玩下溫濕雙控,最基本款ftkc, fthm對比其他牌子冇咩優勝
肚腩巴想問下MSY-GS18VF 2匹夠唔夠力
會好過重工2匹,重工本身抽濕型細風,加上極短室內機,佢開最大風都唔大風,同埋最大風因為個設計會有呼呼聲咁
重工個室內機好多膠扣,如果洗機條手粗魯啲或唔熟手,拆完有機散散地

gs部室內機就好難會拆爛
咁如果客廳約200尺 又有咩野好推介?
MSZ GS 有冇方法熄左或者較細聲啲接收遙控signal果下 嗶 提示聲
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=731&t=6571991

介紹唔同牌子今年嘅冷氣賣點同技術 可以參考下
下次想換LG
其實唔係好關香港事,除左lg其他機都同香港好唔同,香港係落後好多
技術差唔多姐 等你地知香港代理幾廢都好

空氣清新係咪真係有用呢其實
剛買嗰2個月可能有用
自己學洗機比較有用
想問點解機電處個page 睇唔到呢2 部機的能源標籤, 2 都都係CW, 因我見同款, 但1 部係2 , 另一部能源效益係4, 4 個話, 電費會貴到仆街。

另外, 其實街邊d 雜牌電器鋪信唔信得過, 因我見d 大型個幾間, 其實選擇唔多

so far, 想揀部,窗口機, 1匹, 能源效益 2級+, 有埋變頻更好

你可能去錯網
今年能源標籤改標準黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞