變頻分體冷氣世界大戰 (2)

1001 回覆
1 Like 8 Dislike

明明人地有說明書
我有睇說明書,但我就係咁放上去冇反應

仲要好唔Sensitive,成日㩒嚟冇反應,唔知係咪我舊嘢有問題
試多幾次
你唔習慣姐
我一開始都係咁
又發現到另一個問題
因為我部分體式係三菱重工,有auto mode set佢控溫,然後佢自己就出下停下風咁控制住個溫度
但tado舊嘢就冇呢樣嘢set,好似變咗keep住出風咁,就算較咗auto mode都係咁,變到較25度,都令到部屋去到23度咁低

裝1 / 1.5匹3米喉,可以買呢套畀師傅裝,再同佢deal 減幾錢

雪種喉可以分開包,同已打好喇叭咀,大大減低漏雪種機會
個師傅乃西既買咩俾佢都無鳩用
窗分 樂聲R32 定 珍寶368 R410A

用緊匹半窗口機好嘈凍又慢 轉窗分會唔會有改善?
想問下變頻到底易唔易壞
屋企換冷氣師傅話變頻出面部機會多咗個電路板,壞咗就要比搭棚錢搞

上網睇就啲人教熄機唔好啪制斷電,有啲機會有防潮比電待機就會着住個防潮等出面個電路板冇咁易壞,係咪可行?

同埋我住個屋苑室外冇做排水,師傅話如果開暖氣功能會有水滴落樓下係咪冇計

thanks!
pan部窗口變頻遙控反應好差,係咪有問題
換電池會快少少
怕壞買定頻,壞左都唔會後悔
冇改善咁裝黎托咩
有冇話邊隻電
應該唔會係充電池
1.2v可能仲差
咪勁量,gp嗰啲鹼性電池
佢送嗰2粒好似碳電池黎
冇人話我知點樣裝先安全合理有效減低噪音
打風暴雨跌落街搞死人
大金真係好垃圾,冷暖機買左兩部,過左一年先黎出問題,間唔中會有撻撻雜音,豬籠發出黎,其中一部未過無養已經換過一次豬籠同豬籠摩打,之後一間有果啲撻撻聲,要部機開耐左先唔明顯
我自己覺得唔值得畀貴咁多買得嗰1年保養嘅機
三菱電機都2年,白河馬重工3年,大金又唔係壞得特別少
不過專業冷氣師傅都係一致推介大金
420 有無邊部推介??
三菱電機啦
下次買p 記 日立 三菱都唔買垃圾大金

大金啲外判維修感覺好垃圾
重工定電機好d
上年買左部三菱電機好好用
好靜
問過原因唔係襟用啲,係因為大金零件好易買到,方便佢地換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞