變頻分體冷氣世界大戰 (2)

1001 回覆
1 Like 8 Dislike
三菱電機 登記有得

https://laihoco.com/2021/08/06/%E3%80%90%E4%B8%89%E8%8F%B1%E9%9B%BB%E6%A9%9F%E5%A4%8F%E3%81%AE%E6%B6%88%E8%B2%BB%E8%B3%9E%E3%80%91%E9%80%81%E4%BD%A0-aeon-500-%E7%A6%AE%E5%88%B8/

好消息❗ 【三菱電機夏の消費賞】開始喇 💚 你可感受涼浸浸嘅夏日之餘仲可以去盡情去 AEON shopping~ 無得輸啊 ❤️‍🔥凡購買【三菱電機】分體式空調指定型號,只需完成登記,每套空調可獲贈總值 <💲 500 AEON 禮券>一份,如此類推~ 獎品數量有限,先到先得換完即止㗎~

消費賞重要資訊 :

📍 活動日期 2021年8月1日至9月30日,以收據上的日期為準

📍 截止登記日期 2021年10月15日
咁三部即係邊部好😂😂😂
要睇睇前面ching講
我提提你有呢個優惠
係咪格力 凌達
公屋間房部冷氣用左十年以上,依家嘈到瞓得唔好想換部新,睇中左格力GWA2107BM 3/4匹 窗口式 ,網上見連安裝大約$2700(未落鋪問),想問下各位巴打點睇?
420 變頻分體2匹機
SRK53MHIP1
MSY-GS18VF
點揀好 三重定三電好?
無聊追哂上個post, 睇完日本仔裝三菱FZ段片(都係有地方做得唔好),再對比外國真真正正專業做冷氣果啲片,香港大部份師傅都係唔專業,就算做咗好多年都係咁話

1)拒絕學習,抱殘守缺
2)習非成是貪方便仲夠膽屌返個客
3)用雪種喉抽真空
4)抽真空經過雪種錶
5)仲用指針嘅雪種錶
6)……

其實仲有大把嘢數出嚟,所以我覺得香港冷氣易壞裝工差有好大因素,用料都係其次

利申: 無牌,但自己架車冷氣都係自己跟
想問下分體匹半大家點排
大金 三菱電機 Panasonic

依家用緊pan, 第六年開始唔涼
想請教下
我屋企係裝珍寶窗口分體式冷氣
不過我見師傅安裝部室外機會騎出去
我又唔知點解又見其他人都有咁嘅情況
雖然我見部機係有底座, 亦都左右兩側各有一口拉爆
但成日都心驚驚打風會唔穩陣, 其實有冇問題
如下圖(路過人地屋企見到)
搬屋想換部兩匹半,冷氣公司得三電/日立,邊隻好d?
我用緊格力一匹新裝唔差啵
420窗分

大金
日立
三菱

點揀?

要求:
1. 夠凍
2. 安裝平/易維修 (估計安裝要搭棚)
大金+三菱>日立
三菱 係電機定重工?
三菱電機 > 三菱重工 / Panasonic > 大金 > 日立
請問東芝分體如何?
爬過文東芝冷氣部仲係自己野冇買到畀美的
佢個self cleaning design 好似唔錯
諗緊兩匹RAS-18J2KV-HK同1.5匹RAS-13BKS-HK
冇*賣到俾美的
電機
10j2kv 同22j2kv ok, 其他匹數效能都差過上一代n3kv,j2kv多左防污coating,有冇三菱電機dbc咁有效就要耐左先知
原本預廳兩匹應該就夠

但係係咪話好似分體定依家新嘅雪種唔夠凍要買大半匹?

Thanks
仲有間房都有啲西斜
雖然預咗貼3m隔熱貼
請教大家,師傅上嚟睇位回覆由於舊機位置太近天花,要就去水喉,所以機款受限制,機嘅高度唔可以高過280mm,本身舊嗰款高係230mm,咁本身想裝嗰款機裝唔到,佢講裝嗰幾款又唔係好啱心水,想請教一下是否真係咁嘅情況?定係再搵師傅睇位,謝謝解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞