死後,我成為地府的牛頭馬面(999)最終章

1001 回覆
378 Like 7 Dislike
1030出埋最後一篇,請巴打幫幫推

最後?
愛,本來是兩情相悦的事,但不知何時開始,凡人為愛情設下種種限制。

年齡是愛情的障礙,因為年齡,情侶被剝奪真心相愛的權利,飽受世俗無理指罵,真摯的愛情被物化成交易,物化成商品。

凡人總是不能明白愛的真諦,令自己產生千萬煩惱絲。

「從來事情並不容易,明白愛沒有許願池,是你不計付出,花光青春賭注
,只等一個約誓,而我竟這樣無知。」老婦以歌聲表達心聲。

「阿康,你仲唱得好過柏豪。」老婦一面淚痕,緊握楊康的結婚戒指。

「我願意成為你既妻子。多謝你唔理世俗人既眼光,一直陪伴我,花光自己既青春黎陪我呢個老太婆。」老婦輕輕一吻楊康的面頰。

「唔係陪,而係大家互相扶持,一齊度過每段美好時光。」楊康輕撫老婦的臉。

一眾陰差由剛才目定口呆的反映轉變為感動。

一段不理世俗眼光的愛情,是真摯而純潔的愛情。

「各位大哥可唔可以幫我一個忙?」楊康問道。

最後?

我諗樓主應該係講今晚最後

最後?

我諗樓主應該係講今晚最後

冇錯
今日到此為止,感謝各位巴打支持。
黎緊會有新故,希望各位仍然支持細佬
吓?成個故完左啦 定我誤會左
吓?成個故完左啦 定我誤會左

今日出完,聽日會繼續

睇下好唔好睇先

睇下好唔好睇先

應該ok掛
我想睇唔同既亡者小故事多過主線
加油巴打, 好多位都睇到眼濕濕。第一次追故就睇到個咁高質的, thank you!
完啦?
未啊
係尋日既最後一篇
未啊
係尋日既最後一篇

今日夜晚見
假如細佬今晚出唔到,聽日都會出番今日既
完?
完?

未啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞