死後,我成為地府的牛頭馬面(999)最終章

1001 回覆
378 Like 7 Dislike
加油
高潮
感覺華哥都係鬼
感覺華哥都係鬼

係地府開工既 有邊個唔係鬼
「你想自己既兄弟成為罪犯?」

我揮動鋼叉,但卻難以集中,毫無力度。

「你想自己既道行修為化為烏有?」

「砰!」我的鋼叉落在地板上,沒有擊中他。

「牛頭,不如我同你玩個遊戲,只要你打敗我養既鬼仔,我就放番文怡同馬面比你。」他輕聲說道,我與他的距離不足半米。

「好!」我退後數步。

「2打2,下面既陰差都可以幫你!」他用食指指向華哥。

「3,2,1開始。」

鬼仔沒有武器,但拳腿的攻擊很快,我與華哥在開始時也吃了不少苦頭。

「華哥!我牽制住佢地,你就搵機會係後面突擊!」我氣喘吁吁輕聲說道。
感覺華哥都係鬼

屌好波
我揮舞鋼叉,劃出一個接一個的圓圈,鬼仔則是左閃右避。

這是消極的作戰方法,只要我疲倦了,便不能作出大範圍攻擊。

華哥亦未能找到機會攻擊。

「牛頭,我真係好佩服你。點解你可以一直咁深愛文怡?」他流露出質疑。

「呢個女人只要有錢就咩都得,你點解要咁傻,一直對佢死心塔地?佢值得咩?」他又再吃了一塊巧克力。

我的體力開始下降,攻擊減慢。

「我用錢扔到佢訓係床到,再用錢扔到佢除衫,再用錢扔到佢幫我除衫。」他的樣子很討厭。

「你一定以為我好愛佢,好想得到佢?咁你就錯啦!因係文怡係好愛我,佢係自願架!」

他仰天大笑,露出了猥瑣的笑容。

「砰。」我被鬼仔找到了破綻,一拳揮向胸口。
pish
「牛頭大哥,比把鋼叉我!等我黎。」華哥拿著鋼叉揮動。

「你知唔知點解佢咁愛我?你知唔知點解佢自願?」

我很想知道,我只想專心聽著文怡的點點滴滴。

「因為我搵錢扔到佢愛我,再搵錢扔到佢跪係到求我中出佢。」他已經笑得失控。

在他眼中的文怡或許只是一件玩具,但卻是我的全部。

我很痛心自己的愛人被蹂躪,整個人就像失去了意志。

「牛頭!小心啊!」華哥叫道。

當我還未回過神來,背部便被到重擊。

我失去平衡,整個人倒在地上。

「牛頭大哥!」華哥整個人擋在我的面前。
牛頭
應該聽日先完
我奮力地站起身,可是卻無能為力,只能在地上喘息。

「你地太令我失望。」

「一個臭雞就令到你冇哂戰鬥力,你話自己係唔係廢柴?」

「收聲!」

「不過,最絕望既事都仲未出現。」他露出奸險的笑容。

我已經沒有什麼感覺,因為沒有比現在更加絕望的事。

「2打2,第二回合正式開始。」他動動手指。

鬼仔快速閃到華哥面前,以極快速度一拳揮向另一鬼仔。

「點解......」我驚訝地看著他們。

「因為......」

還未聽到他的說話,我的胸口已經傳來一陣刺痛。

華哥用降威棒猛地揮向我的胸口。
應該聽日先完

仲未答牛頭點死
呢度停
感覺華哥都係鬼

笑左
感覺華哥都係鬼

笑左

華哥係鬼!!!

「對唔住牛頭,我都係佢既人。」華哥撕破了自己的假面具。

我發現原來自己的內心已經不能承受一次又一次的背叛與出賣。

我心很累,只想閉起雙眼,衣離這個世界。

「你會有......報應。」我平靜地說道。

「報應?冇所謂。最重要係我既契仔冇事。」華哥微笑。

「契爺辛苦你啦!」

「牛頭先生,同你介紹番華哥,佢係我既師傅,亦係我契爺,我地既感情好親好親,至少親過我同大佬。」

華哥與他互相擁抱。

「每一次都係契爺將你地既野話比我知,全靠契爺,呢個遊戲先咁好玩。」他再次把巧克力放入嘴裡。

「點解要出賣我......」我只能怒目相視,隨即失去知覺。

「細佬,你應承我既事要做得到先好。」馬面的聲音喚醒了我。

我慢慢微微睜開眼睛,看見馬面,華哥與他的親弟站在客廳。
跪求300正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞