死後,我成為地府的牛頭馬面(999)最終章

1001 回覆
378 Like 7 Dislike
無啦啦又記得雪君
無啦啦又記得雪君

牛頭知雪君,但唔知道雪君為佢做過咩野
無啦啦又記得雪君

無啦啦又記得雪君

真係一個仆街仔黎,有個咁好嘅老婆唔珍惜,走去搵個唔愛你嘅臭閪
無啦啦又記得雪君

真係一個仆街仔黎,有個咁好嘅老婆唔珍惜,走去搵個唔愛你嘅臭閪

正確係佢明知雪君為佢付出好多,但最後都唔揀佢
無啦啦又記得雪君

辣殺!
無啦啦又記得雪君

辣殺!

可憐雪君 (媽媽腔)
?
呢個世界就係咁
你為A付出100分,A唔領你情
B為你付出100分,你又唔領人情
好多野要雙向,強求無幸福
呢個世界就係咁
你為A付出100分,A唔領你情
B為你付出100分,你又唔領人情
好多野要雙向,強求無幸福

眾因緣生法 我說即是空
雪君,我對你只有感激,沒有感情。

「由你大學開始,你總是忙活動,母親的生活變得沉悶,幸好還有雪君一直伴著我,直至離婚以後,她亦願意留在我的身旁,成為我的乾女兒。」

「假若你在黃泉之下碰見雪君,必定要好好補償她。」

「假若真的有下輩子,我希望你能夠與雪君修成正果。」

假若有下輩子,我希望你能成為我的女兒,讓上輩子作為人子的我,好好在下輩子照顧著你。

「切記,遠離羅文怡!母親看人從來沒有失準,她不值得你付出任何東西,切記。」

母親在信中亦不忘批評文怡,到底文怡是不是如母親所指那樣差劣?

「旁觀者清,當局者迷!愛兒定當謹記!不要再為這個女人而浪費心神!」

「母親 美霞 字。」

書信還未寫完,還有最後一張信紙,以紅筆書寫。
紅筆寫咩
紅筆寫咩

聽日自有分曉
紅筆寫咩

聽日自有分曉

紅筆寫咩

聽日自有分曉

今晚啦好嘛?
紅筆寫咩

聽日自有分曉

今晚啦好嘛?

wtf
吊我癮
紅筆寫咩

聽日自有分曉

快啲喇未開波考試等到連試都就嚟考完喇
我娘親真名都係叫美霞
有洋蔥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞