死後,我成為地府的牛頭馬面(999)最終章

1001 回覆
378 Like 7 Dislike
推推推推推
推推推推推

push
今晚出埋去?

應該都要個幾星期
聽日要考cre啦

輕鬆啦CRE

係驚英文

下個故用英文寫
咁就可以好好練下英文
CRE加油
大把人裸考都pass

我英文唔掂
我有下個故架啦

尋日CRE覺得考成點
幫你推post
推推推推推

push
快嗎 喺北京實習好撚悶

快啦

喺祖國嘅懷抱下上連登

天子腳下上連登,同我搵去打靶

強國冇block 到連登
第3次加速
d文打好,但係電腦到
晏d先有
巴打 等左你好耐啦
d文打好,但係電腦到
晏d先有

無文你話出咗結局都得啦
推到有文為止
3,4點
3,4點

等你
3,4點

等你

等你
3,4點

等你

等你

等緊
「各位大哥,雖然酒微菜薄但旺嫂煮野真係唔錯!」母親正欲起筷。

「呢幾款係咩菜式?」華哥問道。

母親放下雙筷,為我們逐一介紹,他成功救回母親一命。

「鹽焗雞」

「鹽焗雞係旺嫂既撚手小菜,平時好少機會食到,佢知我中意食,每到新年都會送隻鹽焗雞比我,真係有我心。」

「菠蘿生炒骨」

「呢味菜,係達俊細細個最中意食,當旺嫂第一次煮比佢食之後,達俊就成日要我試下煮,慢慢我就識煮,仲同達俊一樣咁中意食生炒骨。」

在我的腦海裡卻沒有任何印象,或者此道菜式真的沒有牽起我任何悲傷的感受。
「各位大哥,雖然酒微菜薄但旺嫂煮野真係唔錯!」母親正欲起筷。

「鹽焗雞」

「鹽焗雞係旺嫂既撚手小菜,平時好少機會食到,佢知我中意食,每到新年都會送隻鹽焗雞比我,真係有我心。」

「菠蘿生炒骨」

「呢味菜,係達俊細細個最中意食,當旺嫂第一次煮比佢食之後,達俊就成日要我試下煮,慢慢我就識煮,仲同達俊一樣咁中意食生炒骨。」

在我的腦海裡卻沒有任何印象,或者此道菜式真的沒有牽起我任何悲傷的感受。

一早打好係電腦嘅文就係得咁多
「油炸鬼蒸蛋」

「達俊都好中意食油炸鬼蒸蛋,不過呢個傻仔有時真係好煩,成日要我煮比佢食,但又唔好好讀書,激到我彈起。」母親回憶過去,不自覺傻笑了一會。

為了油炸鬼蒸蛋,我確是受了不少苦頭,但我相信是值得的,因為油炸鬼蒸蛋的確很美味,可惜旺嫂的蒸蛋有氣泡。

母愛的確很偉大,為了我,母親喜歡了生炒骨與油炸鬼蒸蛋,但凡人卻只為了另一半而改變了自己的喜好。

「清蒸石斑」

「呢種魚係雪君生前最中意食,不過都係達俊既功勞,如果唔係佢,雪君都唔會食魚。」

「達俊既功勞?」我問道。

「鹽焗雞」

「菠蘿生炒骨」

一早打好係電腦嘅文就係得咁多

仲有既
「嗯,達俊為左令雪君食魚,佢每日都買唔同既魚比佢試,雪君唔食既就由達俊同我食埋佢,直到有一日,雪君終於食石斑。」

原來我也曾經為雪君付出過,這樣會使我的內心好過一點。

既然旺嫂與母親關係非淺,我相信她應該不會為了對付我們而狠下毒手,殃及母親。

更何況旺嫂視我與雪君為半個子女,她此舉實受到雪君的煽動才會幫忙下毒。

雪君已到地府贖罪,旺嫂亦再無理由繼續陷害我們。

我率先把油炸鬼蒸蛋放進口中,馬面與華哥瞪著我。

他們的眼神告訴我不要把食物把進口中,此舉會令自己受到傷害,但我相信母親與旺嫂。

味道雖不及母親所煮的好,蛋不夠滑,但也有母親七成功力。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞