死後,我成為地府的牛頭馬面(999)最終章

1001 回覆
378 Like 7 Dislike
btw,我中學時期都見過個時話就過身既老師係我地上pe堂個時係操場門口同我地揮手

最後過左身 ?
btw,我中學時期都見過個時話就過身既老師係我地上pe堂個時係操場門口同我地揮手

最後過左身 ?

仲未返到酒店
一口氣追哂三個post
加速啦樓主

最後過左身 ?

無錯。。佢生癌。。
文呢

最後過左身 ?

無錯。。佢生癌。。

人生無常,節哀順變
推下先
嗚哇快啲出文 等出文等到尿都唔敢行開痾
我尋日太攰,今日夜晚補番哂
我左右環顧,又抬頭往上看,除了空氣,絕無其它東西存在。

「馬面大哥,你確定羅文怡係呢間牢房?」我懷疑地問道。

「係。發生咩事?」

「入面一個人都冇.....」

馬面神色一變,探頭張望,發現牢內真的空無一人。

「今次大件事!」馬面急忙走出牢房,我跟隨其後。

「阿明,阿強!有冇人未經我地同意係牢房帶走任何亡者?」馬面左右張望。
「冇......冇咩可疑人.....帶走任何亡者。」陰差結結巴巴說道。

馬面瞪大眼神,以長矛架在陰差的脖子上。

陰差被嚇得立即跪下,降威棒亦從手中滑落。

「大膽!不得忍瞞,否則休怪我唔客氣!」馬面長矛作狀刺向陰差。

「馬面大哥......我講啦......我講啦......」陰差向馬面叩頭求饒。

「係......係牛頭大人帶左果位亡者......」

我狠狠地盯著陰差,實在想不到自己何事與他結怨。

「你唔好亂講!」我怒道。

「馬面大人,小人句句屬實,不感欺騙大人。」陰差態度慌張,又帶點誠懇。

「事發經過係點?快快同我詳細交代。」馬面把長矛移開。

「半個時辰之前,牛頭大人黎呢到,話要帶亡者回魂,小人好奇馬面大人為何未有一同前來,卻被牛頭大人警告小人不得多事。」
睇睇下其他po見到樓主回錯po

sor
假冒牛頭
睇睇下其他po見到樓主回錯po

sor

招魂
假牛頭
假牛頭

沒有!真的沒有!為何陰差要冤枉我!

「牛頭!我對你好失望!」馬面的說話,確實充滿了絕望的語調。

「馬面大哥,我真係冇做過......」

「你收聲!」馬面怒吼。

「陰差!你繼續講!」馬面兇狠的眼神使我語塞。

「小人遵命......牛頭大人係半個時辰之前帶走亡者......」

「地府規矩,亡者必由牛頭馬面共同押解!」

「但牛頭大人只係話你係陰間交界等佢......所以......」陰間結結巴巴,像是被人威脅。
巴打加油
等緊你架
Btw 牛頭唔係一直都同馬面一齊嘅咩
每日一編 文寫少好多
Btw 牛頭唔係一直都同馬面一齊嘅咩

hehe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞