[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
鴨記聯興,有啲上樓,喺街行吓見到
thanks
我會揀食到Atmos 既旗艦soundbar
2k ~3k內呢師兄
需唔需要有埋USB DAC?
想問下elac啲喇叭香港邊度有得賣同睇價
原音
榮豐影音
二手舖不過啲機condition好好
想請教,

目前係desktop 底板 直接 optical out > KEF LSX
黎緊會轉laptop, 唔會有optical out, 但本身有條QED optical quartz
有無咩平價細部USB dac選擇可以有optical out駁LSX?
或者有其他更好方案?
Thanks
cwb 原音
考慮緊買
Edifier AirPulse A80 或 Audioengine A2+ Wireless
Nakamichi Music Tube 呢部都好吸引

主要博落電腦 , 但有D外行問題想了解下

電腦得底版跟埋既音效卡 有冇需要另加音效卡?
如果加隻DAC (Creative Sound BlasterX G6) 咁係咪就唔洗再係底版加音效卡? THX~~~~~
1萬唔夠5.1?
會唔會有d 有齊usb DAC 同streaming 既擴大機,定其實有只係會好貴好貴 筆直內做唔到
a80同a2+ wireless都有usb 輸入,唔使另買soundcard,分別係a80嘅解碼能力高啲,可以做到192/24 bit PCM,a2+ wireless好似得 48/24

價錢就a2+ wireless 平,2者都有rca或者aux輸入,可以日後升級加dac amp combo接去喇叭
介唔介意大陸牌子?平平地就smsl x usb
明晒
師兄,依對F300如何?見台灣YOUTUBER都大推
夠啦
三星950A 成套11.1.4 都係萬三
分開 前後置買q900a + 9500s 9.1.4
即頭唔使1萬
我意思指係咪唔夠5.1 surround hifi
我覺得睇你個廳幾大
我得一百呎廳
舊款Q70T +後置5.1.2 已經震曬
我想問下長方型廳 (大約長10呎) 坐最後睇戲平平地(budget $5000內)有咩sub 介紹?
而家諗住denon 2700/3700 + polk R100 + R300 , SUB 用乜好?

唔該!!!
唔該哂師兄 我再計計數 因為開頭唸住4k 搞得掂先揀fyne f300, 一對平平地2k
我自己都係google 完 見呢個評價唔錯 同埋價錢接受到先放上黎問 但好似係被動式黎 需要買個前置DAC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞