[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有冇人聽過Elac dbr62?上網睇外國評測幾好 香港邊度有elac試?
有新買新, UBR62 好似評價更好
記得銅鑼灣原音有
KEF R比 Elac Uni-fi 高級啲,價錢應該都貴啲。R 系列同級應該係 Elac Vela
我覺得唔少bass
如果你上代理聽
叫佢播隻聽鼓嘅CD
我覺得表現得好好
量唔多唔少 但又清晰同好有層次
接受到二手我就揀 KEF啦 ,穩陣啲。唔啱聽脫手都易
好嘢
遲啲買部2ch amp聽歌 hegel rost ok嗎?
我未聽過啊,不過 rost 外表吸睛,有75w 應該夠推 R3
仲未買後置 sub atoms就無錢了
想問下筆直7000樓下,放電腦枱 ,聽歌 睇戲 ,有咩推介
加埋 projector & screen
想買rythmik L12 官網唔送香港要集運先得?
好似幾冷門,香港無得賣?
上網個個都推呢隻唔知點解香港無 svs香港賣都貴一倍
想問下5.1 喇叭d 線係咪泎啲都得?
本身之前裝修有d cheap 雞喇叭線( 裸線) 入左牆

如果買部平平地天龍7.1amp連兩隻polk s10 玩下後置會唔會條線太廢推唔到?

唔該
我覺得後置環繞主要出音效,喇叭線唔洗咁講究囉
Yamaha 機推英國喇叭唔會有問題,最多人用呢個組合,配Q仔3020i聽過好聲抵玩,rn803配3030i/wharfedale di 12.1/12.2/D320 都冇問題
好多,一對嘅話Adam A7X thomann 買連運費有找,或者Eve Audio 207, Focal sharp 50之類,Adam A7X 旺角友誠大廈掃樓,有demo,香港比較多人用adam audio

https://www.thomann.de/intl/hk/adam_a7x.htm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞