[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
1代個app好古老 難用 連線耐好附 同埋聽落d聲同2代都差得遠
依家邊間做緊特價又用到消費卷
EVE SC203
https://www.avlife.com.hk/tch/main/terms.jsp?id=C2D022D1I0C7L2R2A1Q560Q5O4360103

直接問佢折實幾多,再睇吓咬唔咬得到多少少
唔計金仔,luxman,日本合併式擴音機嚟講,個人經驗Yamaha力水好,比較清淡口味,馬仔就音樂味濃,力水冇咁大,Yamaha 著重後級放大部份,馬仔就著重前級處理

個人嚟講,呢兩個牌子考慮先,兩者配英國喇叭都唔會衰得去邊,只係口味問題,幾千蚊到萬元內嚟講,Yamaha RN803, WXA50, AS501/801, 馬仔PM6007, 貴一倍嘅8006都可以諗諗

我估馬仔就快出8007,遲啲會再平啲,鹹片生活特價時7900
萬一壞咗呢
之前好似做過7800連個腳架
師兄邊間見到
當我無講過
係kef 另一對lsx 嘅優惠價嚟
應該做完
千五budget 有咩喇叭推介
要pc > dac > 擴音機> 喇叭.
可以分開每件買, 或者買all in one產品.
Teac AI 503, 搵搵二手,~3,4k
想請問下,而家屋企tv cabinet 用緊呢野,搞到兩邊speakers 高低唔一樣。。。

Isoacoustics 155 呢類既架理論上係咪可以幫到?
https://isoacoustics.com/pro-audio-isolation-products/iso-stands/iso-155-isolation-stands/

ISO 用過效果真係一般,要好聲不如係2邊/前少少位置買個落地腳架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞