[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
咁又唔關事,百貨應百客,我麻麻哋唔代表你,主要都係買家覺得啱聽,玩得開心就得,否則市場咪只有幾隻牌子喇叭,擴音機 ?
本身powernode +607 都幾match budget
見大牌子 evo 75 /150果d 太貴
諗住入門買平d

yamaha R-N803 又無hdmi 同大部
有無d 類似既機介紹
https://youtu.be/9eqaymRITlo

最好實際去試,功能上大概滿足到要求
想要hdmi2.1 denon x6700h 係咪仲有問題?
naim uniti atom + wharfedale diamond 12.1
想問下,我有兩個marshell stanmore I 可唔可以同時播歌㗎
atom同evo好似差唔多價咋喎
等bluesond powernode gen 3出街啦,誠哥訂價7千,加埋diamond 12.0都係一萬唔使
或者搵下2i 有無平,都夠推
睇你之後升唔升級
買左ls50 後面好難升級 因為佢冇analogue in 即係插咩都係用佢內置dac同amp
基本上你升級就即係要成隻換晒佢
買607 可以慢慢儲錢玩換amp 果d
atom 好似有啲貴
幾時出? gen 3 夠力d 推 bw 607 ?
好似唔錯方案
輕輕 加左 20 w 到80
我覺得可以試,不過 b&w 係金仔都照食落肚
你預發揮到 607 6-8成 左右
好喇叭好多選擇,點解要揀啲咁難推
有個3.5mm輸入呀

升級買買賣賣都係成本黎,用2萬蚊budget買到既都係啲幾千蚊既喇叭,幾十w輸出既amp。數字上根本同ls50w 2無得比
有無其他喇叭介紹 , 最好淺d ..唔太夠位
細隻、易推、幾千蚊……我淨係知 Tannoy Revolution XT Mini
607 個size 係吸引 連埋後面接頭先20mm 深
要細仲有 diamond 12.0
D310 / 320
幾正wo 外形 想問下 幾多W 同靈敏幾多,幾多ohm
好易推wo 88db
我未聽過㗎,以前留意過呢個系列所以記得,評論都幾好。當然論品牌名氣Tannoy 而家唔及B&W
Tannoy 近期自己俾主動式Gold 搶曬風頭
不過夾M 真係好煩 如果有岩口味既主動式都未嘗不可
gold推介邊隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞