[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
玩2.1 抵玩好多
聽歐美歌 低音會正好多 人聲直頭係超哂價錢的表現
我覺得你可以去試聽下2.1先決定
去中環嗰邊認真試下先再決定啦
你買得606 個心會忍唔到會慢慢上800系列
買得805d3 連埋腳架 個價都同804d3 座地
我覺得你內心都想諗住升級
其實一炮過反而係最省錢
直接買804d3
中環=KEF?
係 你打定電話去預約
話想聽邊個型號
我記得同一棟大廈 係有B&W
你咪打埋電話去預約囉
兩邊都聽晒返去諗一晚再決定囉
一體式有USB輸入,Klipsch The Fives ,但我唔知可唔可以用iPhone 以camera kit玩到生果music hires?

另外就係Kanto TUK,都有usb 輸入,但klipsch usb解碼強啲,192/24 pcm,同有eARC

個人嚟講唔計音質,klipsch秤高啲,接口多完整

http://www.hi-av.net/modules/article/view.article.php?822&utm_source=post76.hk
想問下,如果隻amp有earc,咁係咪可以用電視遙控,較埋隻AMP個volumn呢?
而家分開兩個遙控,成日話好麻煩
感謝分享
巴打知唔知邊度有地方試到上面d 喇叭?
如果主聽人聲(暖/有感謝),有冇推介邊隻?
腦場,官塘廣場,友誠大廈應該涵蓋哂,有demo

試試The fives 同TUK啱唔啱聽,如果唔一定要USB輸入,可以試試Kanto YU4/6, 有光纖輸入冇USB, YU4 3000內,YU6 3700左右

平價主動喇叭,Kanto YU/YU4/YU6 做得最好部份係vocal, 係少少突前,結像力同厚度唔錯
唔該哂 呢隻主動式 真係好多input 就咁睇落我想要既都support 到
但音質音場唔知點樣 有冇師兄有經驗分享
友誠大廈掃樓,香港代理呢隻有入
有無巴打諗去去影音展? 有咩牌子必睇?
玩2.1係正好多,我加左超底墊一墊成個音場大左
揀啲買唔起嘅嚟聽
咁即係間間都去聽下
hello想請教下 宜加本身有iloud mm 有$5000 budget 可以upgrade 我應該換左iloud定加個DAC先

size其實唔係問題 我覺得宜加mm因為細size 出聲有啲集中
想問下買左KEF EFFDUO,本身有 zen dac,想問應該點駁?
係咪PC-ZEN-(RCAto3.5AUX)-KEF咁?
其中一邊櫃中空左,可能會影響個聲,如果冇辦法先買iso
換喇叭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞