[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
太舊嘅產品就唔好諗原唔原裝,十幾廿年就算金仔嘅parts,都可能已經壞咗再冇存貨,電容嗰啲就算唔用都會損耗壞,而且新嘅替代品質素可能更好,技術進步咗,所以買2手機上得十幾廿年嘅,整過嘅其實反而好,唔係原裝亦正常,YouTube 呢啲片好多舊金仔機過parts,一樣正常可用

https://www.youtube.com/watch?v=FPtqdwQ6tj8&t=312s
無意中見到兩張圖,竟然真係有人玩母帶

屯門定唔知元朗有間cafe都有
定加多少少買KH80?
lm
我都諗緊買 kh80, 8030定hedd type 05 mk2好
如果係我,我會買hedd type 05 mk2。有新買新

曾經我都貪平想買sc205,但出左成8年就不了
av amp邊間維修做得好D
牌子唔知道,冇用開AV AMP
我揀kh80dsp,有apps玩
因為大家都鐘意傳統款,好多款都出左好多年,反而新款冇人買,同埋就算出左8年,聲音同同價位比都唔會話差得去邊
師兄可唔可以講多少少
但成8,10年真係難啲接受。ls50同hedd type都出左2代啦~

仲未計用多左D類放大,啲推力又好左,gold 5 已經有成200w ab類amp,kali in-5又平又同軸又3分頻~

賣老本而且又無乜跌價真係搵鬼買。sc205我都見佢岩岩出果時過萬蚊,而家~$5000先考慮下
講耐solo 6出得仲耐,但係依然大把人買

監聽個價set得好準,基本上唔會話低價位超越中價位,你聽完gold5再聽其他貴過佢d喇叭就知咩事
咁sc205咪好抵玩?5千蚊買到以往萬元約級數
朋友隻地盒拆番出嚟擺埋一二角好耐,初初用有新鮮感,用耐咗覺得唔好聽,唔自然
5千我覺得冇問題,前提你接受到出得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞