[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
另外鹹片生活有B&W同Yamaha,可以試試Yamaha AS 3200 + B&W 804,正路都唔會差,又係睇啱唔啱口味
喺旋拍見到有人放Yamaha RN803,有興趣自己望望

你成套換,最緊要夾埋自己啱聽,唔一定果兩個牌子先叫好聲既
淨係換一樣反而煩,鋪頭未必有你用緊既機

如果你睇中B&W,應該去有B&W既鋪,再夾AMP
最後,先考慮盲夾
B&W SHOW ROOM我之前去都係夾DENON
其實宜家d高皆合併機質素咁高,係咪唔洗再諗前後級呢?
通常同一牌子前後級係更高階機種,需唔需要用到睇地方同要求幾高,budget幾多

人人唔同/冇答案
得。
如果你諗住會升級,前後級最少彈性大好多
同埋如果玩座地/難推既喇叭,分開後級/bi amp都會好D

我只會係房仔自閉玩,合併機慳地方,少條線,又唔洗夾機,少D煩惱
都係果句,會一路換就前後級
如果你而家部AMP support,升級都可以逐部嚟,唔洗一次過換晒兩部
所以錢唔係大問題
錢係大問題呀🙈
間房風40呎 想買隻 devialet reactor 600 放係書櫃頂聽歌可唔可行
第一次用嗰支有貨,有幾支,兩隻比較我偏好佢多啲,表面上冇咁油,雖然Howard 嗰隻摸上去都唔油,但呢隻睇上去乾爽

https://www.amazon.com/-/zh_TW/English-刮痕保護套-適用於淺木材-液體盎司-225-4/dp/B00D18PUW6/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=old+english+furniture+polish&qid=1627006662&sr=8-4
檸檬味香嗎?
唔香,冇味
想升級B&W嘅巴打可以睇睇
對6000a play 有興趣, 師兄可否俾多少少提示
iloud
國際
想問Yamaha r-n803換power cord 有冇好推介 幾百蚊budget
幾百蚊都係Gotham系列最好
用85025/86215都夠
睇下先 唔該曬巴打
有冇無源選擇?
駁電腦用 多數睇戲
KEF egg duo定iloud MM好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞