[音響撚]音響HIFI討論區 (13)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
買左85025英式 但係見到個頭寫13amp 250v, 但係部rn 803 後面寫220-240v...係咪都冇問題?
美式插110v咪又係咁插
部機嘅輸入電壓同電線係無關,250v係佢maximum 承受到嘅voltage
香港唯一會有問題嘅係,110v機唔經變壓器直接插插蘇
原來係咁 唔該巴打解釋
今日去16f 問下價, 個師兄話天龍av amp配佢代理隻polk audio 打機睇戲夾d, 佢推介reserve 系列, 巴打點睇?

我又唔覺好多人用polk audio嘅喇叭

咩價位?
中置3000頭
書架最細果隻3000 尾
做緊8折
入門價位, 貴signature 系列少少
佢話夾天龍, 本身想買mission 佢話音樂向d

有無師兄指教下
你諗住買 Mission 咩款 ?
Amphion
之前見有人喺旋拍放部Rega Brio, 3000蚊,諗緊買唔買,第二日打算買已比人買咗

如果冇買套amazon平價組合早就買咗

https://www.fortress.com.hk/zt/product/brio-integrated-amplifier/p/BP_11972593
師兄 請問依隻啲聲係咩方向? 我見最近都幾多promotion. 我用緊對b&w 606 唔知升級大唔大
Amphion 做開錄音室監聽嘢,聲音以冇音染響應平順作為準則,有人會覺得淡如水,helium系列走家用音響路線,佢CEO話會好聽啲悅耳啲,升級大唔大就唔知。

606用緊咩嘢擴音機? 可能換擴音機會係更佳選擇
監聽都我擔心會好清淡,我聽pop比較多可能冇感染力。 我同金仔e280
咁換7系B&W可能較理想
入門LX 系咋
仲未諗到天龍X2700H 搭咩乜...預5/6 前置+ 中置...
我都新買左r3 r2c 後置諗緊用邊隻好e301定t101好
已整好
第一次覺得買啱補品,比起原裝腳叭腳差好遠,又穩陣,唔易撞跌

我用LSX都係咁 巴打有冇解決方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞