[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
我而家手頭上有兩張
DBS cv 同black
本新cv 迎新簡左用8達通自動自增值,賺300 個compass $
但出多張大新one+係未抵好多?
我本身學生哥,好少用信用卡,出張black 都係遲d去旅行用
出返張one+ 長遠揸手係咪都唔錯
One+ 海外簽賬有冇回贈?

我嘅組合係One+做AAVS
Black 儲里數,9成都係碌佢
CV放埋一邊等食Promotion
恒生大學卡交學費(除咗交學費就真無無用...)

仲有申請咗iCard成個月表示無消息...
如果有就會轉嚟交電話費/淘寶/超市個啲

最近Cut咗張SC Titanium ,準備年尾用60K大法申請SC AM, 食迎新換機

如果Payme 可以玩到下年就應該可以畢業飛歐洲

dbs 係咪仲有得playme?

DBS 呢個月仲有,不過SC AM 就從開始第一日就無分,上面位巴打唔好FF
我而家手頭上有兩張
本新cv 迎新簡左用8達通自動自增值,賺300 個compass $
我本身學生哥,好少用信用卡,出張black 都係遲d去旅行用

最近Cut咗張SC Titanium ,準備年尾用60K大法申請SC AM, 食迎新換機

DBS 呢個月仲有,不過SC AM 就從開始第一日就無分,上面位巴打唔好FF

我諗佢講緊係用black payme + scam 迎新去儲miles
我而家手頭上有兩張

我諗佢講緊係用black payme + scam 迎新去儲miles

我一早知SC無分
我而家手頭上有兩張

我一早知SC無分

誤會咗,sor
屌佢老母 匯豐卡外幣退款個匯率閪到都唔知點計出黎嘅

佢係計番你退個日既匯率仲要冇退手續費,你要打上cs叫佢地退番原價,Hsbc呢樣係好肯幫你,Dbs你諗都唔使諗,咩都冇收過都要蝕

hsbc 而家係冇退手續費仲收返手續費
學埋DBS D衰野

之前用渣打AM都好似無退
一來一回,一個鐘時間無左一舊水港幣

其實有無邊間銀行default 會退埋手續費?
你有無試過打上渣打果度叫佢退手續費?
我見渣打果度差唔係幾多就廢事屌佢 搞掂匯豐呢度先有時間再搞渣打

如果搞得掂 HSBC 分享下
頭先粗略計下
碌美金就 1:7.93765832
退美金就 1:7.63505747
Wewa 卡 應該係呢期最抵屌一張卡
迎新賞 簽7000 賺 500
經人介紹登記又拎多 200+100
再計埋簽400抽一次獎 當一次 40
簽7000 約抽 8次

500+300+40*8 ->1120

唔介以可以用我link
http://www.primecredit.com/happy1m/?r=LXASBM
齊齊分錢

簽7000 約抽 8次

唔介以可以用我link
http://www.primecredit.com/happy1m/?r=LXASBM
齊齊分錢

屌你老母!
我而家有dbs compass visa , black
我下個月去歐洲要碌卡,頭先博下申請張 Eminent 白金,希望有海外2%,回返個手續費都好
我下個月去歐洲要碌卡,頭先博下申請張 Eminent 白金,希望有海外2%,回返個手續費都好

外遊簽賬:
BEA $5000 回 $300
DBS CV $ 4000 回 $200
HSBC 6X 2.4%
( Show Blocked User - 0071134 )

屌你老母,係到行乞做乜撚野?

外遊簽賬:

CV 個個5%我會登記,其他個d我就冇錢申請
唔該你先

外遊簽賬:

CV 個個5%我會登記,其他個d我就冇錢申請
唔該你先

Hsbc有promo額外5x
簽7000 約抽 8次

唔介以可以用我link

齊齊分錢

屌你老母申請左之後好撚多電話打嚟問借定唔借,還得到先好借。咪撚係度伏人。
Weea卡申請完 安信會打來問借錢?
呢張卡申請完係咪好麻煩
簽7000 約抽 8次

唔介以可以用我link
齊齊分錢

屌你老母!

屌你老母你貼夠未
呢張卡申請完係咪好麻煩

理論上唔會,不過實質驚既就唔好申請就最安心
屌佢老母 匯豐卡外幣退款個匯率閪到都唔知點計出黎嘅

佢係計番你退個日既匯率仲要冇退手續費,你要打上cs叫佢地退番原價,Hsbc呢樣係好肯幫你,Dbs你諗都唔使諗,咩都冇收過都要蝕

hsbc 而家係冇退手續費仲收返手續費
學埋DBS D衰野

之前用渣打AM都好似無退
一來一回,一個鐘時間無左一舊水港幣

其實有無邊間銀行default 會退埋手續費?
你有無試過打上渣打果度叫佢退手續費?
我見渣打果度差唔係幾多就廢事屌佢 搞掂匯豐呢度先有時間再搞渣打

如果搞得掂 HSBC 分享下
頭先粗略計下
碌美金就 1:7.93765832
退美金就 1:7.63505747

匯豐果邊佢要我出左statement 先再打多次上去

Btw 恆生卡你打上去屌佢 佢都唔退 話匯率波動
隔多排佢又回自己退返比你 好搞笑
巴打們,想問問大家意見,睇完第一頁都有疑惑

我冇申請過信用卡,冇借過錢
年薪24k
如果平日主要用黎課金,想儲里數多過現金回贈
係咪申請bea flyer好d
巴打們,想問問大家意見,睇完第一頁都有疑惑

我冇申請過信用卡,冇借過錢
年薪270k
如果平日主要用黎課金,想儲里數多過現金回贈
係咪申請bea flyer好d
呢張卡申請完係咪好麻煩

理論上唔會,不過實質驚既就唔好申請就最安心

其實我想屌下條7頭貼link
想問下小弟我依家喺學生
早排睇咗d資料 暫時想喺 dbs compass visa 同 enjoy card 二選一

出卡後應該多數喺本地消費 上網果野 但又想儲下里數

唔知你地有冇咩建議?如果有其他更好嘅選擇都可以建議
想問下小弟我依家喺學生
早排睇咗d資料 暫時想喺 dbs compass visa 同 enjoy card 二選一

出卡後應該多數喺本地消費 上網果野 但又想儲下里數

唔知你地有冇咩建議?如果有其他更好嘅選擇都可以建議

長用既話你用cv 可以申請埋 black , 用black 儲里數啦

enjoy 就唔洗講 , 連登巴打公認垃圾
Motion卡個回贈好吸引 想問下有冇巴絲係大學生都申請到? 唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞