[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
你地payme 玩緊咩卡?
未開始用 但玩dbs emient 得1% 好似好少

motion有5%
icard 10X
eye card 5X
應該呢3張最多

dbs black $dbs80

講起 Payme
HSBC 個最紅冬日 $500-800 RC 已經入賬

收唔到

無登記?

有登記都唔覺有,得下一期單睇下先
你地payme 玩緊咩卡?
未開始用 但玩dbs emient 得1% 好似好少

motion有5%
icard 10X
eye card 5X
應該呢3張最多

Motion 有5%咩

計網上簽帳4.45+基本0.55?

有人試過3月份有

icard有得刷payme
啱啱開咗

得啊
利申:icard+black玩payme
屌佢老母 匯豐卡外幣退款個匯率閪到都唔知點計出黎嘅

佢係計番你退個日既匯率仲要冇退手續費,你要打上cs叫佢地退番原價,Hsbc呢樣係好肯幫你,Dbs你諗都唔使諗,咩都冇收過都要蝕

幾多?

幾咩多呀,日日匯率都唔同架啦
宜家申請ae cx elite好唔好
但見佢MGM推廣好似今個月就完
會唔會之後批左無迎新賺

幾多?

咪問你幾多囉

第一事主唔係我
第二邊年邊月邊日邊到簽你都冇講
第三 visa定mastercard又冇講

死開啲啦伸手黨自己唔識上網check visa/mastercard匯率呀

幾多?

咪問你幾多囉

第一事主唔係我

死開啲啦伸手黨自己唔識上網check visa/mastercard匯率呀

Master好似甘啲
以前睇過有人講佢計法好似係外幣->美金->港幣 再加1.95%
Visa/銀聯就外幣->港幣 加1.95%如有
我而家手頭上有兩張
DBS cv 同black
本新cv 迎新簡左用8達通自動自增值,賺300 個compass $
但出多張大新one+係未抵好多?
我本身學生哥,好少用信用卡,出張black 都係遲d去旅行用
出返張one+ 長遠揸手係咪都唔錯
One+ 海外簽賬有冇回贈?
請問下各位sc我新開户即刻擺60k入去開唔開到am?
洗唔洗擺一段時間?
同埋申請完洗唔洗keep60k係入面?
感激解答
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係
最好keep到佢批卡俾你
利申:怕佢唔批 一野扔左200k落去

幾多?

咪問你幾多囉

第一事主唔係我

Master好似甘啲
以前睇過有人講佢計法好似係外幣->美金->港幣 再加1.95%

Visa master都係外幣直轉港幣
只不過refund係入外幣,佢就會計當日匯率轉番港紙
簽個日同refund個日匯率差得遠咪蝕得多加上手續費唔會自動refund,變左咩都冇收過淨蝕
都係個句打上cs會退番原價
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係

明白 咁我都掉100k入去
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係

戴翻頭盔先
唔保證你扔100k就會批
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係

戴翻頭盔先

等我驗證下
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係

戴翻頭盔先

等我驗證下

我扔左200k都唔知佢批唔批
尋日打去話審批最後階段
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係

戴翻頭盔先

等我驗證下

尋日打去話審批最後階段

原來巴打你都等緊 有結果分享下
洗唔洗擺一段時間?
感激解答

理論上就係

戴翻頭盔先

等我驗證下

尋日打去話審批最後階段

原來巴打你都等緊 有結果分享下

佢話呢個禮拜內知
下個星期飛日本 希望拿拿林批左佢就可以去碌迎新
icard用電訊商apps交電話費係計網上定係計電訊商10倍

幾多?

咪問你幾多囉

第一事主唔係我

Master好似甘啲

我退英磅,買野果陣收10.3 退返黎得9.6X
0% bank fee 個匯率係10.09
學埋DBS D野收雙重手續費
打上屌佢 叫我出左statement先再打上去屌多次

幾多?

咪問你幾多囉

第一事主唔係我

Master好似甘啲

我退英磅,買野果陣收10.3 退返黎得9.6X
0% bank fee 個匯率係10.09
學埋DBS D野收雙重手續費
打上屌佢 叫我出左statement先再打上去屌多次

同期有D退落渣打AM
買野果陣收10.3
退款人地退夠10.0X 唔似hsbc咁退款又食你一筆

佢係計番你退個日既匯率仲要冇退手續費,你要打上cs叫佢地退番原價,Hsbc呢樣係好肯幫你,Dbs你諗都唔使諗,咩都冇收過都要蝕

hsbc 而家係冇退手續費仲收返手續費
學埋DBS D衰野

hsbc 而家係冇退手續費仲收返手續費
學埋DBS D衰野

有冇打上去屌鳩佢地 我上次打去屌咩都冇收就白俾佢地即刻話問下先最後退番,唔得就叫佢俾投訴部電話你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞