[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
見大家都好推介dbs black
其實有咩好處
本身自己想要現金回贈多過miles
我見佢本地250=2dbs$
但eminent 250=2.5dbs$
係海外簽好d, 但master 又收番1.95%
想知佢吸引位係邊度

你要現金回贈就用大新 one+ 啦

學生申唔申請得架?
其實有咩好處
想知佢吸引位係邊度

學生申唔申請得架?

學生應該唔得
叫父母開附屬卡比你啦
又新一個月,又可以玩自己

其實有咩好處
想知佢吸引位係邊度

學生申唔申請得架?

學生應該唔得
叫父母開附屬卡比你啦

學生出到One+ titanium 喎
利申有一張
就算DBS eminent visa platinum 都有巴打出到
想問下顯示得係dbs omni嘅係咪都會計DBS$ ?
計過有本地簽賬$5552.1 網上外幣簽賬$1786.79
如果本地x2 外幣x3
唔係應該DBS$65咩?
想問下顯示得係dbs omni嘅係咪都會計DBS$ ?
計過有本地簽賬$5552.1 網上外幣簽賬$1786.79
如果本地x2 外幣x3
唔係應該DBS$65咩?

你去DBS ebanking睇下有冇中DCC

one+ 6 月起
payme 唔計迎新
其實有咩好處
想知佢吸引位係邊度

學生申唔申請得架?

學生應該唔得
叫父母開附屬卡比你啦

學生出到One+ titanium 喎
利申有一張
就算DBS eminent visa platinum 都有巴打出到

出到 titanium 都夠啦
同 plat 一樣都係回 1% round up

one+ 6 月起
payme 唔計迎新

one+ 6 月起
payme 唔計迎新

頭先我都睇到 , 好在趕得切尾車

one+ 6 月起
payme 唔計迎新

計分就夠啦

one+ 6 月起
payme 唔計迎新

姐係今日開始唔計

one+ 6 月起
payme 唔計迎新

姐係今日開始唔計

迎新唔計 je
冇話積分唔計
Wechat pay add citibank卡有$50利是
Wechat pay add citibank卡有$50利是

大專生申請恆生enjoy卡係唔係唔洗睇入息個d?
thanks

係,上網申請就得
只需學生證,住址證明
最好有埋户口

去左bank搞
坐一陣就申請完
其實學生哥夠唔夠籌碼打去 waive年費??
平時最多都係食飯買野網上交易會用到,黎緊7月會去trip,一兩年去一次trip咁
依家諗緊申請邊張信用卡好
恒生enjoy卡就永久免年費,但見你地話好似啲著數好廢

睇過hsbc個d同dbs
quit左份全職之後佢地會唔會cut我張信用卡?
依家岩岩返左份1個月左右,10k左右
黎緊7月會quit 左佢
求解答
我個概念係 C9 先會擔心年費,搞乜呢到咁多人怕年費
上星期五申請渣打今日就批左,今次算快手 反而張marvel 幾個星期前用e banking click 左想轉但都仲係冇人contact 我
上星期五申請渣打今日就批左,今次算快手 反而張marvel 幾個星期前用e banking click 左想轉但都仲係冇人contact 我

兩個唔同部門黎 有佢戶口申請信用卡係超快 , 前後五個工作天就收卡

marvel 提款卡我都係網上搞 , 過兩日有sms 話辦理中喎 , 之後過幾個工作天會收密碼信 , 又要寄返俾佢等多日先會收到張卡
Citi之前網上簽回$800果個 payme計
其實學生哥夠唔夠籌碼打去 waive年費??
平時最多都係食飯買野網上交易會用到,黎緊7月會去trip,一兩年去一次trip咁
依家諗緊申請邊張信用卡好
恒生enjoy卡就永久免年費,但見你地話好似啲著數好廢

睇過hsbc個d同dbs
quit左份全職之後佢地會唔會cut我張信用卡?
依家岩岩返左份1個月左右,10k左右
黎緊7月會quit 左佢
求解答

除非你開 d 咩特別 card (e.g. AE)
一般年費都可以 waive
大部分既卡根本年費唔係一個 concern

你 quit 唔 quit job 信用卡公司鬼知咩
無啦啦點會 cut 你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞