[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
巴打們,想問問大家意見,睇完第一頁都有疑惑

我冇申請過信用卡,冇借過錢
年薪270k
如果平日主要用黎課金,想儲里數多過現金回贈
係咪申請bea flyer好d

眼殘睇漏左bea world flyer

年薪270k

眼殘睇漏左bea world flyer 要300k先申請到

其實係咪每一里數簽愈少就換到就最抵
加埋回贈金額比較
仲有咩因素考慮?
迎新優惠戈d?

年薪270k

眼殘睇漏左bea world flyer 要300k先申請到

其實係咪每一里數簽愈少就換到就最抵
加埋回贈金額比較
仲有咩因素考慮?
迎新優惠戈d?

考慮下
大新ba 6蚊一哩
9000哩去太灣
20000哩去日韓

bea flyer 5蚊哩
15000哩去臺灣
30000哩去日韓

有哩數就唔會再有回贈
SC AM卡一般要批幾耐
上星期三apply 星期四網上交完資料
到今日都無任何SMS
wechat pay 做唔做到 payme 二世?
wechat pay 做唔做到 payme 二世?

安全風險,日日彈到煩
到今日都無任何SMS

我前後五個工作天收卡 , 不過我渣打出糧

不過有巴打講過用大法一至兩星期左右 ?
到今日都無任何SMS

我前後五個工作天收卡 , 不過我渣打出糧

不過有巴打講過用大法一至兩星期左右 ?

我上HKcard睇啲人講話用大法都係一星期左右

股票應該計
到今日都無任何SMS

過得兩個工作日你想人地通知你啲咩
到今日都無任何SMS

問題係連話收到我資料既sms,email都無
上網查過其他人都有

Update:打咗去問 審核中
到今日都無任何SMS

上網查過其他人都有

到今日都無任何SMS

上網查過其他人都有

渣打不嬲無
到今日都無任何SMS

上網查過其他人都有

渣打卡唔會寄sms話收到申請,我個陣都係得個批左
到今日都無任何SMS

上網查過其他人都有

渣打不嬲無

除非你有資料俾漏佢會sms 叫你補返 , 如果唔係我試過網上apply 完 , 到收到sms 果時已經係同我講話批左
等多幾星期啦
Between 唔該大家
等多幾星期啦

你有無戶口響渣打 ? 無既真係隨時要等多一兩個星期
等多幾星期啦

有呀 儲蓄同股票 但唔係出糧戶口
等多幾星期啦

有呀 儲蓄同股票 但唔係出糧戶口

咁應該無咩問題啦
我而家有dbs compass visa , black
我下個月去歐洲要碌卡,頭先博下申請張 Eminent 白金,希望有海外2%,回返個手續費都好

外遊簽賬:
BEA $5000 回 $300
DBS CV $ 4000 回 $200
HSBC 6X 2.4%

CV 個個5%我會登記,其他個d我就冇錢申請
唔該你先

Hsbc有promo額外5x

但係我冇收入,年薪都唔夠申請hsbc
定係而家仲有大學生卡?
張渣打 titanium 有兩萬分,想 cut 咗去(太廢唔會用)
但係兩萬分又咩都換唔到
比錢轉做 asia miles 再 cut 好唔好
張渣打 titanium 有兩萬分,想 cut 咗去(太廢唔會用)
但係兩萬分又咩都換唔到

我早排Cut咗,等年尾出AM
呢張真係太廢
但係兩萬分又咩都換唔到

換現金回贈或者現金券
五月中申請左張渣打am 跟手碌左千幾蚊酒店
月尾話無里數儲
上去睇返話要比錢比埋am no.
但上網比錢既時候都無得比am no.
係咪我睇漏左咩/做漏左咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞