[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
原來大貓張提款卡都轉左新
變左紅獅子

係呀
atm 同 credit card 一齊轉哂

咩樣

評論好兩極

我幾鍾意新卡
變左紅獅子

係呀

咩樣

評論好兩極

我幾鍾意新卡

其實幾型
HSBC 真係好鬼陰險
1月頭開張VS 迎新要400蚊卷仔
到依加都未收到 打去問 先話無紀錄比我 因為我取消左個運籌戶口
要重申追返比我

巴打學生都出到VS?

出到 因為我戶口有錢

巴打你申請嗰陣就業狀況填學生定非在職

又係你 問左咁耐 你究竟開卡未
你擺1球落去 你填你退休 佢都會批比你
唔洗諗任何野

我得皮幾野一個月
戶口得4位數
都批到

vs喎

yes
佢寄過信黎話預先批左
我無理到
之後佢打黎話up頭就得
咁咪叫佢整囉
第二次hsbc reject vs 申請

究竟點先開到

600k 存款幫到你

究竟點先開到

600k 存款幫到你

over 哂 不過唔係cash 同唔係擺係hsbc
我show哂月結單都唔得

究竟點先開到

600k 存款幫到你

唔係擺 hsbc 梗係唔得啦
變左紅獅子

係呀

咩樣

究竟點先開到

600k 存款幫到你

將錢轉過去HSBC, 資產夠600K再申請
批左就可以轉走D錢
開戶口個STAFF話好多人都係咁做
變左紅獅子

係呀

咩樣

好柒,全紅仲靚啦
變左紅獅子

係呀

咩樣

好柒,全紅仲靚啦

呢張
現有dbs eminent & bea union pay 白金卡
人在外地用邊張抵d?
dbs個張回2%但銀聯rate好d

當初我係睇左呢篇文就出eminent 黎去旅行
因為當2% rebate offset咗個visa手續費
個rate 仲靚過tt 同銀聯
不過我仲未實證 唔肯定係咪真
https://www.moneyhero.com.hk/blog/zh/外遊必讀-兌換-外幣-及海外簽帳攻略(2016年冬季版
變左紅獅子

係呀

咩樣

好柒,全紅仲靚啦

呢張

係,好抵過又銀又紅,金銀衣紙咁
Sc am 用大法80k批左卡 未知信用額

巴打搵街霸?

去銀行開户同佢講 佢直接幫我申請埋 我再掉錢入去
屌 大貓個最紅冬日賞冇入帳比我
屌 大貓個最紅冬日賞冇入帳比我

仆街 原來果陣計錯日期 係去到2月16號
差小小
得恆生同BOC户口
開HSBC卡係咪一定唔批?
利申月入13K
想問cx ae銀卡邊度刷迎新好?
大路野好似唔多受ae
大路野好似唔多受ae

同問
btw 海外簽賬 計唔計迎新?
大路野好似唔多受ae

超市 / 連鎖店 / 電器(豐澤個啲)
大路野好似唔多受ae

中銀恒地vs 唔夠30萬年薪
喺hsbc 有over 40 幾萬可以申請到嗎?
變左紅獅子

係呀

咩樣

好柒,全紅仲靚啦

呢張

係呀

咩樣

好柒,全紅仲靚啦

呢張

同銀行講話張 atm 卡使用上有問題
e.g. 話 atm 機有時讀唔到張卡果 d
btw 新果張 hsbc advance 靚過以前張點點好多
btw 新果張 hsbc advance 靚過以前張點點好多

以前嗰張好似士多啤利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞