[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
平時買野食野都用信用卡俾錢,一年最少去2次旅行,去旅行少碌卡。
請問Citi Prestige, Citi PremierMiles, HSBC VS 申請邊張好? 定係你地有更好建議? 唔該哂

or SC AM
平時買野食野都用信用卡俾錢,一年最少去2次旅行,去旅行少碌卡。
請問Citi Prestige, Citi PremierMiles, HSBC VS 申請邊張好? 定係你地有更好建議? 唔該哂

HSBC VS

hsbc vs 唔夠年薪 儲蓄差幾萬 有無可能申請到
aeon jal 卡點睇?
主要去日本旅行儲里數

HSBC VS

咁咪儲多幾萬先
70萬上個月成功申請,年薪差9條街

HSBC VS

咁咪儲多幾萬先

儲多陣先 依家得張19 運籌,儲分差啲

無睇
見上面巴打咁講

HSBC VS

咁咪儲多幾萬先

爭少少都可以試下
利申 年薪爭少少照批左
主要去日本旅行儲里數

望左望
本地食肆,日本消費 $6/里
其他 $8/里
但換日本來回機票只需20000
Asia Miles要30000
但計兩計就發現其實同dbs black一樣

再加上jal同cx都one world
基本上可以互換大家既機

miles黎講唔算抵
迎新頭$5000有2%現金回贈
仲要簽夠$12000先額外多5000里
姐係total 6500-7000里
同樣簽帳額sc am個迎新會抵d
梗加唔洗提hsbc vs
Citi prestige 係咪除左訂酒店4送1晚之外
其實係無咩用?
係咪hotels.com 既酒店都訂到
Citi prestige 係咪除左訂酒店4送1晚之外
其實係無咩用?
係咪http://hotels.com 既酒店都訂到

一定要經官網訂
想問大新ba玩到payme嗎

不如自己爬下文好嗎 ?
想問大新ba玩到payme嗎

不如自己爬下文好嗎 ?

不如我餵埋飯落你個口俾你食好?

HSBC VS

咁咪儲多幾萬先

爭少少都可以試下
利申 年薪爭少少照批左

搭單一間
想問下60k資產要放番喺hsbc定其實其他銀行都得?

HSBC VS

咁咪儲多幾萬先

爭少少都可以試下
利申 年薪爭少少照批左

搭單一間
想問下600k資產要放番喺hsbc定其實其他銀行都得?

HSBC VS

咁咪儲多幾萬先

爭少少都可以試下
利申 年薪爭少少照批左

搭單一間
想問下600k資產要放番喺hsbc定其實其他銀行都得?

有d 巴打話唔洗有d話要 , 不如問職員
而加網購(外幣)最抵玩係咪EYE? HSBC VS其實會唔會抵?

頂佢EMINENT變左1%/2%,好無癮
主要去日本旅行儲里數

望左望
本地食肆,日本消費 $6/里
其他 $8/里
但換日本來回機票只需20000
Asia Miles要30000
但計兩計就發現其實同dbs black一樣

再加上jal同cx都one world
基本上可以互換大家既機

miles黎講唔算抵
迎新頭$5000有2%現金回贈
仲要簽夠$12000先額外多5000里
姐係total 6500-7000里
同樣簽帳額sc am個迎新會抵d
梗加唔洗提hsbc vs

因為我見呢張年薪低可以申請
咁仲可以考慮邊張
大學生得2張卡
恆生enjoy同大學東亞卡
用開enjoy多東亞係year 1個時想要信用卡就求其係學校開左依家無用
信用卡主要用黎網購
平時係街碌嘅金額都唔多
enjoy好似無咩著數 想開多張有無咩好介紹?
大學生得2張卡
用開enjoy多東亞係year 1個時想要信用卡就求其係學校開左依家無用
信用卡主要用黎網購
平時係街碌嘅金額都唔多

儲里數定現金回贈呢
大學生得2張卡
信用卡主要用黎網購
平時係街碌嘅金額都唔多

Dbs cv 宜加網購1個月滿$2000 5%回贈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞