[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike

如果你話迎新就另計啦
但平時用
eminent 果個 1% 現金回贈係 promo 黎
完左就冇
但 one+ 係長期, 同埋會 round up 小數點

冇咗1%回贈咁張卡仲有咩用

eminent睇個樣長做,同icard個d一樣,年年續落去

eminent以前個回贈有用好多
佢呢個1%又唔係多又round down佢長做都唔用佢啦

佢好似只要唔㨂自動轉現金個scheme 就唔會rounddown
我㨂回dbs$係回多左

要現金回贈都係 one+ 最好
簡單方便 round up

回dbs$用black同eminent好似一樣

某程度上aavs 換里數,eminent反而仲抵過black
呢隻卡個玩法有d特別

要現金回贈都係 one+ 最好
簡單方便 round up

某程度上aavs 換里數,eminent反而仲抵過black
呢隻卡個玩法有d特別

Eminent 都冇得換里數

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/redeem-rewards/dbs-mileage

有,dbs$72=1000里,要手續費

呢張omni冇得換野

首先eminent你係要揀自選計劃,揀現金回贈係唔得
ONE+最好就係玩PAYME, 因為真無無敵. 個個月執100蚊~~

巴打話6月1開始無左

係迎新唔計

平時1%大新繼續有?
ONE+最好就係玩PAYME, 因為真無無敵. 個個月執100蚊~~

巴打話6月1開始無左

係迎新唔計

平時1%大新繼續有?

睇 terms 就冇話唔計
我諗應該得
btw payme 個 transfer to bank
非 hsbc group bank 要第三日先 success
錢都即日收到
但一直都係 in progress
搞到我想開返個 hsbc group bank 既 acc 去收錢

呢隻卡個玩法有d特別

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/redeem-rewards/dbs-mileage

呢張omni冇得換野

呢個我梗係揀自選啦但冇show 打上去話所有野正常又係揀自選
算反正呢張唔會換里數

呢隻卡個玩法有d特別

呢張omni冇得換野

呢個我梗係揀自選啦但冇show 打上去話所有野正常又係揀自選
算反正呢張唔會換里數

換pm不知幾爽皮
個六一里碌外幣乜都唔洗諗
同埋邊有人會用星展自動增值咁on9
每次增得250
學生撚除左
中銀
建行
恆生
Aeon
Primecredit
東亞
大新
星展
花旗

仲有邊張可以申請?
學生撚除左
中銀
建行
恆生
Aeon
Primecredit
東亞
大新
星展
花旗

仲有邊張可以申請?

AE
學生撚除左
中銀
建行
恆生
Aeon
Primecredit
東亞
大新
星展
花旗

仲有邊張可以申請?

仲有工銀
學生撚除左
中銀
建行
恆生
Aeon
Primecredit
東亞
大新
星展
花旗

仲有邊張可以申請?

仲有工銀

唔該
學生撚除左
中銀
建行
恆生
Aeon
Primecredit
東亞
大新
星展
花旗

仲有邊張可以申請?

仲有工銀

唔該

申請咁多有咩用
學生都申請到bea咩
學生都申請到bea咩

BEA有學生卡架麻
學生撚除左
中銀
建行
恆生
Aeon
Primecredit
東亞
大新
星展
花旗

仲有邊張可以申請?

AE 有三張
渣打有一張
工銀有兩張

呢張omni冇得換野

算反正呢張唔會換里數

換pm不知幾爽皮

儲開avios am 唔分咁散,Star Alliance得新航搭開,聯合依加咪搞我
Btw好耐冇係到見到imax巴打
學生都申請到bea咩

BEA有學生卡架麻

flyer world個張黎?

呢張omni冇得換野

算反正呢張唔會換里數

換pm不知幾爽皮

PM換F
不過*A啲airlines大型嘅都改到個conversion rate好差,隨時儲儲吓就轉玩法,俾我就唔玩喇
其實出hsbc除左vs 之外
白金行係咪唔抵玩
其實出hsbc除左vs 之外
白金卡係咪唔抵玩
學生都申請到bea咩

BEA有學生卡架麻

你就想 係到下面呢幾種:
學生都申請到bea咩

BEA有學生卡架麻

你就想 係到下面呢幾種:

港大畢業生果張樣衰過 ug 好多
每次增得250

返工離你屋企夠近另計啦
每次增得250

返工離你屋企夠近另計啦

7.2里,其實唔錯
學生都申請到bea咩

BEA有學生卡架麻

除左屌你戇鳩加伸手之外都唔知講咩好,一開bea個網禁credit card都show左學生卡I titan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞