[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike

btw 如果剩拎黎食飯 , sc am 唔洗迎新都4蚊一里 , 咁呢張ae 仲有咩價值

唔係好清楚建行promo個玩法
頭5000$ 3x,咁原本online/paywave 3x5x個d又點計

講緊 939 個優惠?

簽夠 $5,000=10,000 分
其後每 $100=839 分
以上講嘅都未計基本積分,每階段最多有 75,000 額外積分!

eye Card 5X 另外計

btw 如果剩拎黎食飯 , sc am 唔洗迎新都4蚊一里 , 咁呢張ae 仲有咩價值

因為 AE 卡商戶手續費貴

以前就係,近年 AE 為左普及已經降低左商户既手續費
無知一問 , 我想問下我見到d ae 卡免息還款日係 0 日 , 咁其實即係同平時d 卡咁見單先找 , 定係ae 卡真係要即用即找 ?

自推一下
銀聯卡有冇邊張好使
海外用

以前就係,近年 AE 為左普及已經降低左商户既手續費

就黎爆 post

請問各位爸打AE點加信用額 是咪打上CS

聽講話ae批親都好高額?(好似係)

我係自動加
見過人批一皮信用額

我係自動加
見過人批一皮信用額

批得少原因有好多,情形同有人vs 一張已經十萬以上額,有人又會批得一萬

當然有好多標準同行規我地未必會知

我係自動加
見過人批一皮信用額

我係自動加
見過人批一皮信用額

想問下如果唔計儲里數黎講,1%本地商户簽帳回贈既卡係咪屌打哂其他咩$250先平一蚊個d
想問下如果唔計儲里數黎講,1%本地商户簽帳回贈既卡係咪屌打哂其他咩$250先平一蚊個d

1% > 0.4%
你自己都識講

點解會有啲咁既問題存在

1% > 0.4%
你自己都識講

點解會有啲咁既問題存在

咁想問下用某新銀行既1%現金回贈既卡, 還grant loan 時有冇回贈

我係自動加
見過人批一皮信用額

講講下 CX,做乜跳去白金信用卡

1% > 0.4%
你自己都識講

點解會有啲咁既問題存在

咁想問下用某新銀行既1%現金回贈既卡, 還grant loan 時有冇回贈

「現金回贈」計劃只適用於零售簽賬、現金透支及「八達通自動增值」服務金額,但並不適用於以下交易,包括但不限於自動轉賬、「開心消費分期」計劃金額、「信用卡兌現」計劃金額、分行易兌現金額、結欠轉賬金額、股票投資儲蓄計劃、「繳費NET」繳費金額、「繳費易」繳費金額、交稅金額、免息分期之月供金額、「拍住賞」增值金額、信用卡支票服務交易(如適用)、銀行手續費(包括但不限於繳交年費、財務費用、逾期罰款及現金透支手續費等)、籌碼兌換、未誌賬/取消/退回及所有未經授權之交易。
http://www.dahsing.com/html/tc/credit_card/card_products/generic/one_credit_card.html?intcmp=shortcut_cc_one
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞