[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
想問scam/ dbs black 交大學學費有冇得儲miles? 唔該曬咁多位大佬 I
想問scam/ dbs black 交大學學費有冇得儲miles? 唔該曬咁多位大佬 I

下個禮拜去日本
申請左張citibank銀聯卡
得6個工作天時間係咪冇乜可能趕得切上機前拎卡
想知Dbs black 八達通自動增值係咪申請左需要請佢寄信來 再去港鐵客服搞?
我以為網上搞左 佢有Acknowledgement已經完成tim
下個禮拜去日本
申請左張citibank銀聯卡
得6個工作天時間係咪冇乜可能趕得切上機前拎卡

6個工作天, 9成趕唔到
新入,見大家玩得好專業
不過我就唔玩miles,
之前申請戶口會考慮下自身入息,現金回贈等等
仲有咩因素要考慮?
我之前申請既係sc executive 不過好似無咩人討論sc 係咪伏左

利申 我自以為呢張已經ok. 唔太識揀

還得到,先好借。

如果入息許可,可以申請 HSBC VISA SIGNATURE

有冇玩過google野?

冇呀 唔課金 唔買app 唔用google wallet
apple id 都唔係用呢張卡
諗唔倒原因

冇呀 唔課金 唔買app 唔用google wallet
apple id 都唔係用呢張卡
諗唔倒原因

銀行冇得幫你退返?
想問sc am 係咪autopay 都有$6/里?
新手想問下BOC除左iCard仲有冇其他卡抵玩?

岩岩係中銀開左個戶口月供股票,剩係可以用中銀信用卡交易
學生有冇邊張卡有得玩分期?
想買部電腦唔想一次過full pay

你想買咩電腦先?商戶俾唔俾你免息分期係睇發卡銀行而唔係睇你係咪學生

你揸住張十萬CREDIT 既卡都可以無得免息分期,唔關你係咪學生事

好多間銀行都有學生申請到既信用卡,你睇下自己去邊度買再決定申請咩卡都未遲

BTW 用學生証無收入咁申請最多得10K LIMIT (好似係)自己睇餸食飯
新入,見大家玩得好專業
不過我就唔玩miles,
之前申請戶口會考慮下自身入息,現金回贈等等
仲有咩因素要考慮?
我之前申請既係sc executive 不過好似無咩人討論sc 係咪伏左

利申 我自以為呢張已經ok. 唔太識揀

現金回贈黎講 one+ 好過 executive
one+ 計 1% 會 round up
同埋會自動回
executive round to 2 d p
仲要人手回, 最少 $50

你想買咩電腦先?商戶俾唔俾你免息分期係睇發卡銀行而唔係睇你係咪學生

你揸住張十萬CREDIT 既卡都可以無得免息分期,唔關你係咪學生事

好多間銀行都有學生申請到既信用卡,你睇下自己去邊度買再決定申請咩卡都未遲

BTW 用學生証無收入咁申請最多得10K LIMIT (好似係)自己睇餸食飯

我買iMac,一般電器鋪會唔會有分期?

有冇免息分期要睇商舖有冇做
呢樣你問舖頭好過

呢樣你問舖頭好過

如果搵銀行做呢?我預左俾利息/手續費
銀行會唔會做?
冇追post
想知citibank 最近個1200 蚊現金券活動
payme 計唔計

呢樣你問舖頭好過

如果搵銀行做呢?我預左俾利息/手續費
銀行會唔會做?

如果你唔係講免息就唔同講法
銀行有得做
要比息同手續費
冇追post
想知citibank 最近個1200 蚊現金券活動
payme 計唔計

T&C 有寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞