[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
純綷好奇
依度有冇人用緊東亞vs
btw 新果張 hsbc advance 靚過以前張點點好多

premier 果張最靚
萬事達金卡無得再申請

Signature 實物比圖更深色,偏黑
HSBC 真係好鬼陰險
1月頭開張VS 迎新要400蚊卷仔
到依加都未收到 打去問 先話無紀錄比我 因為我取消左個運籌戶口
要重申追返比我

巴打學生都出到VS?

出到 因為我戶口有錢

巴打你申請嗰陣就業狀況填學生定非在職

又係你 問左咁耐 你究竟開卡未
你擺1球落去 你填你退休 佢都會批比你
唔洗諗任何野

我得皮幾野一個月
戶口得4位數
都批到

vs喎

yes
佢寄過信黎話預先批左
我無理到
之後佢打黎話up頭就得
咁咪叫佢整囉

老豆老母仲用緊冇得再開嘅匯財普通卡
即係銀色果張
唔知到時會唔會換
其實我諗唔到有咩HSBC vs 可以點用好,就算有4x(唔中最紅)都係$6.x/mile,但講緊flyer world就$5/miles
即係要就咁用最紅先抵玩,但有幾多時用到,唔係好多消費做到
一定去換新premier 隻色幾正 依加個張柒到唔敢攞出黎
其實我諗唔到有咩HSBC vs 可以點用好,就算有4x(唔中最紅)都係$6.x/mile,但講緊flyer world就$5/miles

無做咩優惠個陣 主要用黎碌9x咪得
咩萬寧碌6000 回800個d都好抵
Citibank 有個網上簽帳回贈
正常就唔比簽交學費呀,買玩現金券個d
佢要800蚊up 一次網上簽帳或全港食市簽帳
我已經試左預繳電話費
Apple store gift card 同 超市現金券係咪唔接納
我已經試左預繳電話費
Apple store gift card 同 超市現金券係咪唔接納

Apple gift card係得
保誠保險可以親身碌卡交

咁我有BEA FLYER WORLD / VS / AM

用BEA最好? 都係5蚊一里?

btw 新果張 hsbc advance 靚過以前張點點好多

巴打係邊度睇?
我已經試左預繳電話費

有無學生卡用到lounge?

有,申請ICBC 銀聯鑽石卡

巴打係邊度睇?

google search
其實新卡 design 幾靚
但 d 色唔係張張靚
atm 果張就真係麻麻
好鮮血 feel
我已經試左預繳電話費

買gift card
我想問下,我學生黎
岩岩網上申請dbs cv,申完係咪唔會有sms/email通知已經申請左等批之類架??
事關我upload哂啲野之後見到,淨係有得揀列印同關閉,唔多覺眼有講過話完成左個程序。
有冇師兄知道阿?
我想問下,我學生黎
岩岩網上申請dbs cv,申完係咪唔會有sms/email通知已經申請左等批之類架??
事關我upload哂啲野之後見到,淨係有得揀列印同關閉,唔多覺眼有講過話完成左個程序。
有冇師兄知道阿?

等收卡啦
我已經試左預繳電話費

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞