[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
好奇一問
大家的ae cx銀卡幾多信用額?
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

有d學生卡仲撚慘 得5000

Bea 螢光卡
宜家連3% 回贈都要碌夠數先用,索性cut 埋
卡centre個人先好笑,我話想cut卡係因為個條款改左,佢就答我但仲有250回一蚊嘅回贈

職責所在
循例都要講一講嘅

250回1 狗都唔屌

東亞批我條女學生卡 就係5000
我張hsbc金都係5000
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

Bea 螢光卡
卡centre個人先好笑,我話想cut卡係因為個條款改左,佢就答我但仲有250回一蚊嘅回贈

職責所在
循例都要講一講嘅

250回1 狗都唔屌

Cx ae / blue cash / cx it都申請到,係hsbc金申請唔到
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

Bea 螢光卡

職責所在
循例都要講一講嘅

250回1 狗都唔屌

Cx ae / blue cash / cx it都申請到,係hsbc金申請唔到

HSBC我都放棄咗啦
明明夠入息都唔批
轉哂啲錢過SC等出AM卡好過
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

Bea 螢光卡

職責所在
循例都要講一講嘅

250回1 狗都唔屌

呢個係 credit 部門決定
應該都係電腦計出黎
學生有冇邊張卡有得玩分期?
想買部電腦唔想一次過full pay

你想買咩電腦先?商戶俾唔俾你免息分期係睇發卡銀行而唔係睇你係咪學生

你揸住張十萬CREDIT 既卡都可以無得免息分期,唔關你係咪學生事

好多間銀行都有學生申請到既信用卡,你睇下自己去邊度買再決定申請咩卡都未遲

BTW 用學生証無收入咁申請最多得10K LIMIT (好似係)自己睇餸食飯

我買iMac,一般電器鋪會唔會有分期?

有冇免息分期要睇商舖有冇做
呢樣你問舖頭好過

如果搵銀行做呢?我預左俾利息/手續費
銀行會唔會做?

去連鎖店買用大行卡(e.g. 恒生/匯豐)多數有免息分期
直接起商户到要求

Btw 我唔知果位學生巴打如果真係得一萬credit夠唔夠credit 分期到部imac (應該得21.5吋頭兩個model 揀,不過學生應該夠用啦)

學生卡冇記錯係得 10000 credit

如果我預先入定六千蚊入去
咁我係咪即係有一萬六千?

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

Btw 我唔知果位學生巴打如果真係得一萬credit夠唔夠credit 分期到部imac (應該得21.5吋頭兩個model 揀,不過學生應該夠用啦)

你入定6000落去只代表你可以碌16000
唔代表你可以做到16000蚊分期
詳情自己打上CS問
Hsbc垃撚圾
外幣退款收2次1.95%
個cs仲講明係要收2次唔會退

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

詳情自己打上CS問

入落去個d錢有無得儲miles?

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

詳情自己打上CS問

入落去個d錢有無得儲miles?

唔關事
miles 計你簽帳額
Hsbc垃撚圾
外幣退款收2次1.95%
個cs仲講明係要收2次唔會退

1.95% 應該係 visa master 收
想問中銀i card個拍卡10x同網上10x係咪同時入帳?
頭先睇ebanking先多左10000分 平時會一次過多20000分
好驚payme 唔計

有時會差一日

利申會用 Numbers 計分

唔該你 我聽日再睇睇先
有人話i card啲分好難計
如果我自己佢每個月比到至少20000分我我就算

係 你永遠唔知佢入啲分包咗邊項回贈
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

但我唔係學生

咩職業會俾1萬咁少呀 你其他卡額太多
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

但我唔係學生

我學生75k喎

你職業填咩先
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

但我唔係學生

我學生75k喎

你職業填咩先

我之前都有問佢,佢話都係寫學生

使鬼 check 咩
唔夠咪試下叫發卡行加 limit

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

詳情自己打上CS問

如果淨係將嗰一萬做分期呢?
岩岩見到citi張卡推薦到9個人申請有成$10000回贈同10套泰國機票

儲里數方面有冇咩tips
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

但我唔係學生

我學生75k喎

你職業填咩先

我之前都有問佢,佢話都係寫學生

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞