[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
想問下6000里數可以換到去邊既機票?

香港國際機場 to 香港國際機場

咁想換歐洲機票咪儲成世 ?

am 要換機票係15000起跳
換歐洲6萬左右起跳 巴打加油

仲要3年就會過期
海外黎講 有咩卡好用

黎緊會去2次旅行 日本同北歐
應該會有幾大額既簽帳 去北歐又會幫人碌埋

利申: 有HSBC VS 放左海外
但估計10萬唔夠碌 要多張卡穩陣
有冇咩卡海外碌同VS差唔多優惠

海外真係冇邊張跟得上vs尤其依加有長期海外/網上promotion,大額你得番出幾張新卡食迎新比得起

有冇咩有用既推介下? 暫時覺得好似CITI張飛機唔錯 有18000里 但碌完迎新又係擺係到等CUT

依加有
HSBC VS
AM
FLYER
BA
會用既都係依幾張

巴打可以睇下ae cx見你儲開里數,呢張淨係食迎新就得,迎新都夠大額俾你食盡,Citi pm太廢得迎新叫有少少用但唔夠大額唔夠你去北歐簽

同埋北歐個邊碌卡要入4位pin,用香港卡可以照入6位pin但唔係全部都得,唔得就用ae唔使入pin,遊客碌卡有時會叫你show passport,帶埋ae包冇死

個密碼係張信用卡既atm密碼?

仲要3年就會過期

整左張flyer卡都曬氣

仲要3年就會過期

你攞去簽9000蚊就夠去歐洲 咁佢就碌柒啦
東亞間中會有d promotion eg 之前母親節/復活節9x積分 簽下ed會快dd咁多

仲要3年就會過期

東亞間中會有d promotion eg 之前母親節/復活節9x積分 簽下ed會快dd咁多

其實6萬唔算難,用幾張卡迎新已經有
海外黎講 有咩卡好用

黎緊會去2次旅行 日本同北歐
應該會有幾大額既簽帳 去北歐又會幫人碌埋

利申: 有HSBC VS 放左海外
但估計10萬唔夠碌 要多張卡穩陣
有冇咩卡海外碌同VS差唔多優惠

海外真係冇邊張跟得上vs尤其依加有長期海外/網上promotion,大額你得番出幾張新卡食迎新比得起

有冇咩有用既推介下? 暫時覺得好似CITI張飛機唔錯 有18000里 但碌完迎新又係擺係到等CUT

依加有
HSBC VS
AM
FLYER
BA
會用既都係依幾張

巴打可以睇下ae cx見你儲開里數,呢張淨係食迎新就得,迎新都夠大額俾你食盡,Citi pm太廢得迎新叫有少少用但唔夠大額唔夠你去北歐簽

同埋北歐個邊碌卡要入4位pin,用香港卡可以照入6位pin但唔係全部都得,唔得就用ae唔使入pin,遊客碌卡有時會叫你show passport,帶埋ae包冇死

個密碼係張信用卡既atm密碼?

係呀

仲要3年就會過期

咪係,Am一張都3萬幾,Flyer積分可擺5年加am3年都8年啦,你8年都儲唔到萬五點解要儲里數

仲要3年就會過期

咪係,Am一張都3萬幾,Flyer積分可擺5年加am3年都8年啦,你8年都儲唔到萬五點解要儲里數

見人地儲,自己都唔執輸
Bea Flyer vs Sc vs Citi 儲mile 邊張好d?

年經

BEA flyer:
長期作戰(里數8年有效)
繳費(交非保險學費有$8/里)

Sc AsiaMile:
本地餐飲/網購($4/里,屌打所有唔洗手續費換里數嘅卡)
個個月自動積分轉里數,變相d分得3年有效期

Citi:
唔熟
(佢張飛機卡有海外同網上消費$3/里,不過要該月份簽夠2萬,海外同網上個部分先有)
Bea Flyer vs Sc vs Citi 儲mile 邊張好d?

年經

BEA flyer:
長期作戰(里數8年有效)
繳費(交非保險學費有$8/里)

Sc AsiaMile:
本地餐飲/網購($4/里,屌打所有唔洗手續費換里數嘅卡)
個個月自動積分轉里數,變相d分得3年有效期

Citi:
唔熟
(佢張飛機卡有海外同網上消費$3/里,不過要該月份簽夠2萬,海外同網上個部分先有)

Citi主要3蚊里如上,特別在可以換avios加上citi定期avios20%bonus,Pm可以入lounge其餘兩張冇
大家跟小斯定係跟Vic玩?
cx ae elite學生申唔申請到
見佢推薦朋友好似去到5月31 過左之後係咪冇得比人推薦

跟自己玩,做咩要跟人。

兩個都係垃圾

兩個都係垃圾

我覺得510整個個excel幾好用

兩個都係垃圾

Link?

兩個都係垃圾

Link?

Fb search 510km^2
請問我asso仔想交第一個sem錢,20k,之後等免入息補番,邊張比較好。上hongkongcard 網搵個啲資料又無講可以一次碌幾多 有無人可以比啲意見我
請問我asso仔想交第一個sem錢,20k,之後等免入息補番,邊張比較好。上hongkongcard 網搵個啲資料又無講可以一次碌幾多 有無人可以比啲意見我

同學校申請延遲, 待到non mean批先交

學費唔好諗信用卡

學費唔好諗信用卡

第1個sem無得defer

學費唔好諗信用卡

唔洗諗信用卡
EPS / online banking 交咗佢啦

學費唔好諗信用卡

唔洗諗信用卡
EPS / online banking 交咗佢啦

點解?我就係無20k,點eps

兩個都係垃圾

我都有用佢Excel
2個都有睇 vic啲野準好多
果條垃圾人妖 男人老狗成撚日講腿
條料成日錯既 根本就係靠r ref
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞