[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
申請左4次Citi PremierMiles 都唔批...
仆街Citibank 係佢到出糧都當我係狗

利申 搏大霧

DBS BLACK WORLD
BEA FLYER WORLD
HSBC VS
SC AM
都開左

應該Cut晒佢過冷河 食迎新?
我睇aabest 個網,匯豐卡點樣可以網上消費4.4%, 唔係網上消費6x 分炸咩

全城最好的匯豐信用卡為您帶來最紅海外簽賬獎賞,讓您隨時隨地擁有所愛。由即日起至2017年12月31日,憑卡作合資格海外簽賬可享額外5X「獎賞錢」!

1+5+5 = 11

0.4%*11 = 4.4%

咁講啦
佢 assume 你放埋本身果 5x 落去
而家網上同海外都有多 5x
佢就 1+5+5 = 11
學生儲里數最方便就係用DBS
1)先申請Compass visa
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/cards/compass-visa-platinum?Cr_Ind=True&RefCode=6871377690311112&media=MGMWTP
用依條link多1000里

2)之後就可以免入息資產申請BLACK CARD
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600120829&fb_ref=Default
迎新1蚊1里

屌你老母仆街死啦

屌人做咩
人地只不過係做左你想做但唔敢做既野 如果唔係都唔使係到酸

你明知你食完餐飯 你拍晒台咁屌個經理老母 話有虫 佢會免費請你食飯
非不敢乃不屑

屌佢係因為依個乞食既行為大家一早就講到明係個POST入面唔比做

一個信用卡post 總有人係想開卡 貼條link出黎大家都有so有咩問題
但講到要人仆街死就over左囉 你話佢連post十幾次阻住討論就話啫 但睇黎你班一見到link就好似上左鍊咁屌人先最煩厭
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/cards/compass-visa-platinum?Cr_Ind=True&RefCode=6871377690311112&media=MGMWTP

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600120829&fb_ref=Default
迎新1蚊1里

屌你老母仆街死啦

屌人做咩
人地只不過係做左你想做但唔敢做既野 如果唔係都唔使係到酸

你明知你食完餐飯 你拍晒台咁屌個經理老母 話有虫 佢會免費請你食飯
非不敢乃不屑

屌佢係因為依個乞食既行為大家一早就講到明係個POST入面唔比做

一個信用卡post 總有人係想開卡 貼條link出黎大家都有so有咩問題
但講到要人仆街死就over左囉 你話佢連post十幾次阻住討論就話啫 但睇黎你班一見到link就好似上左鍊咁屌人先最煩厭

之前既post 無講明話唔可以貼link 成個post 有一半都貼晒d link出黎

咁你覺得呢? 如果你覺得我9up 用搜尋功能 搵返d舊post出黎睇 先再出黎柒
大家唔好講到人地乞衣又剩 可能人地眼中既你貪埋個幾%回贈同乞衣都一樣無咩分別
大家唔好講到人地乞衣又剩 可能人地眼中既你貪埋個幾%回贈同乞衣都一樣無咩分別

你入得黎依個post睇 無非都係想知道多d信用卡優惠

睇你點理解貪依個意義, 對我黎講 我做緊既野 只係叫做「唔笨柒」
用現金要比多d 為之笨柒

一件貨物值100蚊 我可以用95蚊比 咁叫貪? 咁叫正常人思維呀傻仔

睇你點理解貪依個意義, 對我黎講 我做緊既野 只係叫做「唔笨柒」

一件貨物值100蚊 我可以用95蚊比 咁叫貪? 咁叫正常人思維呀傻仔

咪話你計埋D師奶數仲以為自己好醒 係到笑人笨柒

你碌100幾十咪師奶數囉
我想問aeon信用卡有冇得做簽帳分期?
之前咪講咗,自己想要ref link咪留個ig whatsapp自然一堆人搵你啦,洗唔洗連環post先?

再講好似係咁講係無問題,咁即係全部都係貼link post,咁你覺得正常想討論既人仲點討論呢?

再唔係咪自己出去開個post自己圍爐交換囉,點解要響呢度係咁post先?

最後你果句「佢只係做咗野你想做但係你唔敢做既野」真係好膠,套落強姦犯度都好似啱用喎

你意思係免息分期買野定碌完先打上去話分期還?

Btw 其實應該兩樣都有
請問有冇邊d信用卡 係可以係還grant loan 既同時, 又有多d回贈架?

汪🐶
想問下月入4xk,銀行有7xxk岀咩卡好 以前有dbs vs不過永不錄用

利申有ae charge plat card不過用黎用去都上唔到black,已打算放棄ae

不過巴打你張AE charge card 嗰陣係by invitation 定自己apply?

邀請架,用左2年gold就寄信比我upgrade,不過年費同佢服務成正比 暫時冇邊間銀行嘅服務可以做到佢咁

我呢啲窮鬼無錢交年費

Btw 巴打想簡單就申請hsbc vs啦
想問下月入4xk,銀行有7xxk岀咩卡好 以前有dbs vs不過永不錄用

利申有ae charge plat card不過用黎用去都上唔到black,已打算放棄ae

不過巴打你張AE charge card 嗰陣係by invitation 定自己apply?

邀請架,用左2年gold就寄信比我upgrade,不過年費同佢服務成正比 暫時冇邊間銀行嘅服務可以做到佢咁

我呢啲窮鬼無錢交年費

講真AE服務真係好好
想問我係咪申請完第一張ae, 之後其他ae 都係好易批 唔會再check tu? thanks
想問我係咪申請完第一張ae, 之後其他ae 都係好易批 唔會再check tu? thanks

應該要睇返發卡機構

例如個別銀行本身都有ae卡,咁你申請既時候都應該會俾佢地check tu
COMPASS Dollar 換d野係咪定期更新

咁撚清高,講到自己咁有錢咪死返出去囉
唔通我買野格個價又係貪埋D師奶數咩

你平均一個月簽幾多 ?同埋你係咪好多年前upgrade上去

你意思係免息分期買野定碌完先打上去話分期還?

Btw 其實應該兩樣都有

碌完打去分期還 因爲見aeon個網只係有勉息盆期果啲

我呢啲窮鬼無錢交年費

講真AE服務真係好好

有次去緊旅行時唔見卡打去報失
個 CS 會問仲有冇其他卡唔見 幫我駁電話過去

又有次遲找交數罰 late charge
打上去即刻幫我 waive 到

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/cards/compass-visa-platinum?Cr_Ind=True&RefCode=

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=
迎新1蚊1里

屌你老母仲要貼幾多次呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞