[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike
有冇巴打試過賣am
有咩channel賣

有冇玩過google野?

冇呀 唔課金 唔買app 唔用google wallet
apple id 都唔係用呢張卡
諗唔倒原因

邊間銀行咩卡啊
學生有冇邊張卡有得玩分期?
想買部電腦唔想一次過full pay

你想買咩電腦先?商戶俾唔俾你免息分期係睇發卡銀行而唔係睇你係咪學生

你揸住張十萬CREDIT 既卡都可以無得免息分期,唔關你係咪學生事

好多間銀行都有學生申請到既信用卡,你睇下自己去邊度買再決定申請咩卡都未遲

BTW 用學生証無收入咁申請最多得10K LIMIT (好似係)自己睇餸食飯

我買iMac,一般電器鋪會唔會有分期?

有冇免息分期要睇商舖有冇做
呢樣你問舖頭好過

如果搵銀行做呢?我預左俾利息/手續費
銀行會唔會做?

去連鎖店買用大行卡(e.g. 恒生/匯豐)多數有免息分期
直接起商户到要求

Btw 我唔知果位學生巴打如果真係得一萬credit夠唔夠credit 分期到部imac (應該得21.5吋頭兩個model 揀,不過學生應該夠用啦)

你想買咩電腦先?商戶俾唔俾你免息分期係睇發卡銀行而唔係睇你係咪學生

你揸住張十萬CREDIT 既卡都可以無得免息分期,唔關你係咪學生事

好多間銀行都有學生申請到既信用卡,你睇下自己去邊度買再決定申請咩卡都未遲

BTW 用學生証無收入咁申請最多得10K LIMIT (好似係)自己睇餸食飯

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

還得到先好借啊巴打

諗唔倒原因

邊間銀行咩卡啊

bea supreme gold world master

諗唔倒原因

邊間銀行咩卡啊

bea supreme gold world master

d哩數點賺 iphone?

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

Btw 我唔知果位學生巴打如果真係得一萬credit夠唔夠credit 分期到部imac (應該得21.5吋頭兩個model 揀,不過學生應該夠用啦)

學生卡冇記錯係得 10000 credit
好奇一問
大家的ae cx銀卡幾多信用額?
我得一萬咁搞笑
好奇一問
我得一萬咁搞笑

我綠卡都40k wo
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?
唔係學生有咩可能得一萬,Ae不嬲進取求鳩其都俾10萬

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

如果我預先入定六千蚊入去
咁我係咪即係有一萬六千?
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

但我唔係學生
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

有d學生卡仲撚慘 得5000

呢樣你問舖頭好過

銀行會唔會做?

直接起商户到要求

如果我預先入定六千蚊入去
咁我係咪即係有一萬六千?

唔係
想問中銀i card個拍卡10x同網上10x係咪同時入帳?
頭先睇ebanking先多左10000分 平時會一次過多20000分
好驚payme 唔計
頭先睇ebanking先多左10000分 平時會一次過多20000分
好驚payme 唔計

有時會差一日

利申會用 Numbers 計分
好驚payme 唔計

有時會差一日

利申會用 Numbers 計分

唔該你 我聽日再睇睇先
有人話i card啲分好難計
如果我自己佢每個月比到至少20000分我我就算
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

但我唔係學生

我學生75k喎
連學生都多過我,太過份啦
連學生都多過我,太過份啦

拎份入息證明叫卡中心加囉
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

Bea 螢光卡
宜家連3% 回贈都要碌夠數先用,索性cut 埋
卡centre個人先好笑,我話想cut卡係因為個條款改左,佢就答我但仲有250回一蚊嘅回贈
千祈唔好係AABEST申請信用卡
申請果陣話有現金卷而家走我數
本身AASTOCKS廣告見到有額外$200先申請
不知所謂
好奇一問
我得一萬咁搞笑

學生唔係一萬你想幾多?

Bea 螢光卡
宜家連3% 回贈都要碌夠數先用,索性cut 埋
卡centre個人先好笑,我話想cut卡係因為個條款改左,佢就答我但仲有250回一蚊嘅回贈

職責所在
循例都要講一講嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞