[ 💳 ] 信用卡討論區(10) 繼續討論

1001 回覆
3 Like 5 Dislike

非認可簽賬包括(但不限於)動態貨幣兌換交易、旅行支票之金額、現金透支、信用卡結餘轉賬之金額、折現計劃之金額、「Dial-a-Check」套現分期計劃之金額、繳付予稅務局之稅項、以網上銀行或網上支付系統繳費或繳交公共事務費用、繳交基金之供款、銀行手續費、保險費用、賭場交易、未誌賬/取消/退款的交易及其他未經許可或有舞弊/欺詐成份之簽賬。

payme 應該 ok
( Show Blocked User - 綠茶紅豆冰 )

一人一舉報
話說BEA FLYER要求降低左
而家變左240K年薪

有無sc am 同 dbs black 咁公廁先

利申:用緊公廁

BEA聽聞幾多reject例子
但睇戲8折又真係冇得輸

SC AM唔算公廁啦, 唔少人都被reject

利申用緊DBS BLACK公廁卡
屌你老母
( Show Blocked User - 綠茶紅豆冰 )

非認可簽賬包括(但不限於)動態貨幣兌換交易、旅行支票之金額、現金透支、信用卡結餘轉賬之金額、折現計劃之金額、「Dial-a-Check」套現分期計劃之金額、繳付予稅務局之稅項、以網上銀行或網上支付系統繳費或繳交公共事務費用、繳交基金之供款、銀行手續費、保險費用、賭場交易、未誌賬/取消/退款的交易及其他未經許可或有舞弊/欺詐成份之簽賬。

payme 應該 ok

貼link果位乞兒其實知唔知自己好撚乞人憎呢?貼一次都算,仲要係咁Loop 屌你老母煩唔撚煩?

payme 應該 ok

話說BEA FLYER要求降低左
而家變左240K年薪

有無sc am 同 dbs black 咁公廁先

利申:用緊公廁

BEA聽聞幾多reject例子
但睇戲8折又真係冇得輸

SC AM唔算公廁啦, 唔少人都被reject

利申用緊DBS BLACK公廁卡

好,下個月試吓先,我都想拎返張東亞睇戲用,今個月已經apply咗 citi reward

不過之前見東亞得張flyer 同 vs 見得下人,所以無申請到,而家flyer降低咗門檻,博吓大霧先

利申:月薪仲係差好撚多,博大霧用緊sc sm
想問下月入4xk,銀行有7xxk岀咩卡好 以前有dbs vs不過永不錄用

利申有ae charge plat card不過用黎用去都上唔到black,已打算放棄ae

不過巴打你張AE charge card 嗰陣係by invitation 定自己apply?
240 年薪 岩岩申請到東亞flyer world
但原來7月1日 個d 八達通自動增值 變番$8
我平時主要係用八達通 每星期都同女友出街食飯
有時就想淘寶買下野 電話繳費自動轉帳咁

係咁嘅情況下東亞嗰張仲著唔著數?

SC asia miles 又點睇?好唔好過東亞?

SCAM 每個月都即時轉做miles
但flyer world 可以儲分自己轉miles
變相留多幾年

如果SCAM 同flyer world 只keep 一張 巴打們會keep 邊張?

睇你生活同消費習慣
洗得大去得多就scam
相反就梗係flyer

payme 應該 ok

唔使, 佢個 promo 係 1/6 ~ 30/6
你喺呢段時間申請張卡就得

除特別註明外,推廣期由2017年6月1日至2017年6月30日,包括首尾兩日(「推廣期」)。

發卡後首2個月內累積認可簽賬滿 HK$15,000或以上

變相留多幾年

如果SCAM 同flyer world 只keep 一張 巴打們會keep 邊張?

睇你生活同消費習慣
洗得大去得多就scam
相反就梗係flyer

如果用緊DBS BLACK WORLD咁開SC AM定FLYER好
跟住CUT咗張DBS佢
點解COMPASS Dollar無晒現金卷 現金回贈換既

變相留多幾年

睇你生活同消費習慣
洗得大去得多就scam
相反就梗係flyer

如果用緊DBS BLACK WORLD咁開SC AM定FLYER好
跟住CUT咗張DBS佢

我睇aabest 個網,匯豐卡點樣可以網上消費4.4%, 唔係網上消費6x 分炸咩
學生儲里數最方便就係用DBS
1)先申請Compass visa
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/cards/compass-visa-platinum?Cr_Ind=True&RefCode=6871377690311112&media=MGMWTP
用依條link多1000里

2)之後就可以免入息資產申請BLACK CARD
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600120829&fb_ref=Default
迎新1蚊1里

屌你老母仆街死啦
我睇aabest 個網,匯豐卡點樣可以網上消費4.4%, 唔係網上消費6x 分炸咩

睇詳細D
佢計埋自主5X既 世界/中華 + promo 5X (佢咁寫)

全城最好的匯豐信用卡為您帶來最紅海外簽賬獎賞,讓您隨時隨地擁有所愛。由即日起至2017年12月31日,憑卡作合資格海外簽賬可享額外5X「獎賞錢」!

1+5+5 = 11

0.4%*11 = 4.4%
http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/cards/compass-visa-platinum?Cr_Ind=True&RefCode=6871377690311112&media=MGMWTP

http://www.dbs.com.hk/personal-zh/credit-cards/promotions/black-mgm-201611.html?RefCode=5600120829&fb_ref=Default
迎新1蚊1里

屌你老母仆街死啦

屌人做咩
人地只不過係做左你想做但唔敢做既野 如果唔係都唔使係到酸

迎新1蚊1里

屌你老母仆街死啦

屌人做咩

迎新1蚊1里

屌你老母仆街死啦

屌人做咩

你明知你食完餐飯 你拍晒台咁屌個經理老母 話有虫 佢會免費請你食飯
非不敢乃不屑

屌佢係因為依個乞食既行為大家一早就講到明係個POST入面唔比做
申請左4次Citi PremierMiles 都唔批...
仆街Citibank 係佢到出糧都當我係狗

利伸 搏大霧

DBS BLACK WORLD
BEA FLYER WORLD
HSBC VS
SC AM
都開左

應該Cut晒佢過冷河 食迎近?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞