[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
Sor9ly 囉
有打算做 但暫時未排到期 我諗都要2022上半年

因為小型widget空間有限 文字太細粒
老人家好難睇到
中型就可以做大小小 同埋多d位show多個站
暫時chok唔到呢個問題
但下個版本會做d野睇下呢個問題係唔係fix左

擺位果度我地仲努力緊 遇到d阻滯
多謝你嘅鞭策 明白置中係順眼d
多謝回報問題
暫時睇黎可能目前路線自動更新機制有d問題
我地再留意下
未來我地會加粒制係設定度 俾用家更新自行更新路線資料
確保路線可以更新到
多謝支持Datatone!
我地自己都用trend黎睇而家HIT緊咩

透露小小 下一個新feature同trend性質相似
希望到時你都會中意啦

仲有幾多分鐘果度可以望下呢度
https://lih.kg/twQNnHX
Jeng
多謝大家嘅意見同等待,我地岩岩推出左2.5.1版本
支援iOS15.1

改善『香港假期倒數』:
支援widget自訂功能以及加入自訂假期

改善『路面情況』:
新增多個行車速度牌及交通快拍

改善『巴士小巴』:
修復部分巴士路線報時異常問題
修復Siri閱讀路線的異常問題

改善『機場出入境人次』:
修復iOS15無法正常顯示問題

改善『實用地圖』:
修復食環署設施因數據變動而無法顯示的問題

常見問題link:
https://datatone.hk/zh/faq
雖然有d遲
但都想話你知 新版本可以自己加D假期入去倒數啦
雖然有d遲
但都想話你知 新版本可以customize加 AL 入去倒數啦
遲左5個月
遲到好過冇到
Trend 果度有無得整拉bar, 我用最大果個widget都淨係顯示到頭4個,想唔禁入去都碌到多幾個出來睇
暫時widget唔可以有互動 (iOS無開放到)
所以呢個做唔到
Logic同我想像中有d唔一樣
我以為base on existing公眾假期add一個新list
Eg, my AL; 老處女 AL

然後widget再custom show唔show呢個list
而家就淨係加到6個custom date @@
想問下,我轉咗 13 pro 後,用 widget 個陣揀唔到路線。可以點搞?
明白
或者我地可以試下俾user喺widget度揀以下選項

1. 公眾假期+自訂假期
2. 只顯示自訂假期
... etc

可能咁樣會幫到你?
我地會再研究下
可以望望呢度
https://lih.kg/twQNnbX

試下撳完路線俾佢load幾秒
期間唔好撳多幾下
同埋要有網絡先得
睇下得唔得

聖誕個background 好肉酸
有無得搞搞佢
唔好意思..呢個係bug黎
我地會盡快出個新版本fix左佢
真係唔好意思
岩岩出左新版本
應該fix左個問題
可以試下更新版本
唔該哂
fix 左個恐怖聖誕了
麻煩哂
就嚟1001
我地會開一個新post
俾大家繼續可以俾意見/回報問題
如果呢度有功能建議/改善我地未回覆 請到新post再次留言
到我地更新左版本先可以通知到你
另外 我地都想係新post打d感言 去回顧返呢個由1 -> 1001 ge過程
希望大家會繼續支持我地

新post係呢度
https://lihkg.com/thread/2768816/page/1
幫手推爆 999
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞