[百屌成才] 寫左隻主打 widget 嘅 iPhone app! 唔洗開App自動Refresh!

1001 回覆
804 Like 61 Dislike
加得多Widget 舊電會唔會倒水

你真係記低晒d comment
個中型size 好似有bug? 我set 左3條佢出得2條
Sorry 我地岩岩都收到user report,
唔同路線但同一個巴士站大機會 會出現唔到
我地會盡快盡快盡快release新版本
(再快一步可能可以放testflight link)
真係唔好意思
我地試左好多edge case但漏左呢個common case
如果唔係路面情況widget 唔會太食電 因為唔係download緊圖像
加上iOS有限制widget refresh頻率, 所以唔會用好多電

我地試過加十版widget, 部機會有唔穩定ge情況
Datatone以外ge widget都會gg埋
所以都要視乎你加幾多個, 相信iOS都會一路改良呢個情況
勁呀巴打我而家日日返工放工都有用你個app 狗巴app 都del 埋
add錯左三個但無得delete返變返做兩個?
另外試過揀兩個唔同嘅路線,佢都係會顯示兩個一樣嘅路線
例如第一行1號車,第二行2號車,第三行3號車
但3號會響主畫面顯示返1號

純粹視覺上有 bug, 目的地個 font size, 三個字細隻過四個字
『add錯左三個但無得delete返變返做兩個?』
係.. 我好同意你ge想法
iOS widget config無得delete option...我諗遲d iOS升級先會支援呢個基本操作..

由於中/大型widget太複雜 可唔可以cap低你揀左咩路線同站 我地會嘗試chok下佢有無問題

例如好似咁
巴打你無錯
係呢個版本有問題
我地下個緊急版本會fix好佢 (有可能聽日就得)
個app好似幾正
可惜我唔搭巴士 (我一上車就會暈)
但都support下
除左交通 Datatone仲可以睇埋熱門關鍵字

未來我地期望會推出更多交通以外ge feature

敬請期待
地鐵文字大小問題應該已經解決
可以download新版本試試
AppStore有新版本
應該已經解決同一個站 唔同路線問題
你可以更新app試下
多謝回報問題!
係阿 會參考大家ge comment同feedback
然後決定出邊樣野先
新版本fix左地鐵文字大小問題
睇下會唔會好d
得左

唔知點解,我㨂好哂巴士路線都係唔識出,繼續叫我㨂路線,我已 reboot 左 iPad pro.
oh.. 我無㨂主題
請問有update去最新版本嗎?
今朝出左2.4.2版本

同埋有無揀埋巴士站?
如果有 可以貼埋巴士站名嗎?

如果唔想係度貼
可以whatsapp我地(App內撳回報制)
唔洗揀主題
因為暫時中/大型 主題尚未支援自訂功能
thx, 我㨂埋巴士站+主題(雖然你話唔 work)就 ok 了
好的
再發現有問題可以話我地知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞